Peygambere Küfreden Komünistin ‘Namazını Kıldırmam’ Diyen İmam Görevden Alındı

İmam Zafer Gerek, bulunduğu bir ortamda Peygamberimiz için “Muhammed çocuk yaştaki Aişe'ye tecavüz eden bir sübyancı…” diyen komünistin cenaze namazını kıldırmam dedi. Görevden alındı.

Peygambere Küfreden Komünistin ‘Namazını Kıldırmam’ Diyen İmam Görevden Alındı
21 Haz 2016 15:52:30

Olay Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine bağlı Kurttepe Köyünde yaşandı. Namı  "Komünist Çavuş" olarak bilinen 58 yaşındaki Durmuş Çavuş akciğer kanseri sonucu vefat etti. 

Yakınları imamdan cenaze namazı kıldırmasını istedi. Köyün imamı ise bunu red ederek cenaze namazını kıldırmadı.

Köy muhtarının olayı ilçe müftüsüne taşıması üzerine sol kesimden gelen tepkiler ve baskıya dayanamayan müftü imamı görevden aldı.

İmam Namaz Kıldırmamak Da Haklıydı

Her ne kadar sol medyada olay kömünist diye cenaze namazını kıldırmadı olarak lanse edilse de olayın aslının ortaya çıkması ile  imamın namaz kıldırmamak da dinen haklı olduğu açıkça ortaya çıktı.

 Şöyle ki İmam Zafer'in bulunduğu bir ortamda vatandaş Durmuş Peygamberimiz hakkında  ileri geri konuşarak “Muhammed çocuk yaştaki Aişe'ye tecavüz eden bir sübyancı…”  diyerek hakaret etmişti. Durmuş imamın ikazlarına rağmen peygamberimize hakaret etmeye devam edince İmam Zafer Gerek “Eğer bir gün cenazen önüme gelirse görevden atılacağımı bilsem senin cenaze namazını kıldırmam”  diyerek ortamı terk etmişti.

Durmuş Çavuş ölüp de cenaze namazı kılınması istenince de Durmuş’un sağlığında sarf ettiği bu sözlere dayanarak imam Zafer namazını kıldırmayı reddetti.

Müftülükten Garip Gerekçe

Cenaze namazına katılan Pınarbaşı İlçe Müftüsü Reşat Üstün de, imamım hiçbir şekilde mazeret gösterme hakkı olmadığını, ancak görevden alınan imamın ölen Durmuş Çavuş'un cenaze namazını komünist olduğu için değil aralarında şahsi bir mesele olduğu için kıldırmadığını, bunun da hiçbir şekilde mazeret olarak kabul edilemeyeceğini, bu nedenle derhal görevden aldıklarını söyledi.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    HUSEYİN SASMAZ 01 Oca 1970 02:00:00

    GENELDE TÜM İNSANLIK,ÖZELDE MÜSLÜMANLAR KUŞATILMIŞ HALDELER ŞU ANDA.rnDOSTUNU DÜŞMANINI BELİRLEKİ HEDEFİNE VARASIN MÜSLÜMAN,KARDEŞİM.

    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=174023339715742&id=100013242319421


Yorum Yaz