RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 7. Gün Tavsiyeleri

Mübarek Ramazan ayı, on bir ayda bir gelen eşsiz bir fırsat. Peki, Müslümanlar olarak Ramazanı en güzel şekilde nasıl değerlendirebiliriz? Sizler için hazırladığımız Ramazan Köşemizde her gün yapılması tavsiye edilen ibadetler, dualar, her güne özel bir ayet, bir hadis ve bir söz bulabilirsiniz.

RAMAZAN KÖŞESİ | 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayının 7. Gün Tavsiyeleri
12 Mayıs 2019 10:24:02

7. Günün Tavsiyesi

Her gün en azından bir ayet bile olsa ezberlemeye çalışmalı, dilimizin Allah kelamıyla hemhal olmasına özen göstermeliyiz. Ayrıca yine kendimize her gün bir hadis-i şerif belirleyip onları ezberlemeye çalışmalıyız.

7. Gün Edilebilecek Dua

Allah'ım! Gizli olarak işlediğim günahlarımı, açıktan işlediğim günahlarımı, hataen işlediğim ve bilerek yaptığım günahlarımı, bildiğim ve bilmediğim bütün günahlarımı bağışla.

7. Güne Özel Ayet ve Hadis

Âyet-i Kerîme

İman edip salih ameller işleyenlere, zemininden ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş budur.

(Buruc 11)


Hadîs-i Şerîf

“Nice oruç tutanlar vardır ki, orucundan kendisine kuru bir açlıktan başka bir şey kalmaz! Geceleri nice namaz (terâvih ve teheccüd) kılanlar vardır ki, namazlarından kendilerine kalan yalnız uykusuzluktur.”
(İbn-i Mâce, Sıyâm, 21)

1 Söz

Kulun kalbini ıslah etmesi için, iyilerle beraber olması kadar faydalı bir şey yoktur. Yine kulun fasıklarla beraber olup, onların işlerine dikkat ve nazar etmesi kadar zararlı bir şey yoktur.
(İmam-ı Ahmed bin Hanbel)

Ramazan Ayında Yapılması Tavsiye Edilen İbadetler;

-Kur’an’ı Kerim’i Hatmetmek
-Meal Okumak
-Duha, Evvabin ve Teheccüd Kılmak
-Teravih Namazı Kılmak
-Dua Etmek ve Tesbihat
-Sadaka Vermek



0 Yorum

Yorum Yaz