Rektörden yüz yüze eğitim açıklaması! 27 Eylül'de başlıyor

Üniversitelerin açılmasına bir ay kala YÖK hala sessizliğini korurken, rektör Yusuf Tekin'den dikkat çeken yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Tekin, "27 Eylül'de başlıyoruz" dedi.

Rektörden yüz yüze eğitim açıklaması! 27 Eylül'de başlıyor
08 Ağu 2021 15:38:33

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan milyonlarca öğrenci, okulların yeniden açılması için gün sayarken, vaka sayısının 25 bini aşması endişeleri beraberinde getirdi. 2020 Nisan ayından itibaren yüz yüze eğitime hasret kalan öğrenciler, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları doğrultusunda 6 Eylül'de okulların açılmasını bekliyor.

Ziya Selçuk yaptığı son açıklamasında, "Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli, Çocuklarımızın, velilerimizin, öğretmenlerimizin sabrı konusunda gerçekten müteşekkiriz" ifadelerini kullanmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Ziya Selçuk ile aynı fikirdeydi.

 "Okullar 6 Eylül'de açılacak mı? Fahrettin Koca'dan flaş açıklama"  

Ancak bir yandan Bakan Selçuk'un istifa etmesi, bir yandan da vaka sayısının artması okulların 6 Eylül'de açılmasının önünde engelleri arttırdı. 

REKTÖRDEN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI! 27 EYLÜL'DE BAŞLIYORUZ

Son olarak Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin, bugün sosyal medya hesabı üzerinden yüz yüze eğitim için dikkat çeken bir duyuru yaptı.

Tekin, "Sevgili öğrenci arkadaşlar, Pandemi tedbirleri kapsamında inşallah bir olumsuzluk olmazsa 27 Eylül tarihinde yüzyüze eğitime başlıyoruz. Sizleri sınıflarımızda görmekten mutlu olacağız. Hepinize sağlıklı günler dilerim." ifadelerini kullandı.

YÖK SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Öte Tekin'in duyurusu sadece Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi'ni bağlarken, diğer eğitim kurumları için yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağı henüz bilinmiyor. 

2021-2021 eğitim ve öğretim yılını, üniversitelerin büyük bölümünde online olarak evde tamamlandı. 2021-2022 dönemi içinse  Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada üniversiteler için de "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır." dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "13 Eylül'den önce üniversite öğrencilerimiz de aşılarını olacak" açıklamasında bulundu.

Ancak Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK) henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. YÖK'ün sessiz kalışı üniversite öğrencilerinin ev veya yurt ayarlama imkanlarını zorda bıraktı.

Etiketler:   Yüz Yüze Eğitim


0 Yorum

Yorum Yaz