Rusya, Suriye'de 792 sivili öldürdü

Rusya'nın 3 aydır süren saldırılarında Suriye'de 2 bin 371 kişinin öldüğü açıklandı. Bombardımanlar sonucu yaşamını yitirenlerin üçte biri sivil

Rusya, Suriye'de 792 sivili öldürdü
31 Ara 2015 09:02:03

Rusya'nın Suriye'de 30 Eylül'de başlattığı hava saldırıları hakkında yeni bir rapor yayımlandı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SNHR) dün açıkladığı verilere göre Rusya'nın 3 aydır süren saldırılarında 2 bin 371 kişi öldü. Hayatını kaybedenlerin 180'i çocuk olmak üzere 792'si siviller oldu. SNHR'nin açıkladığı raporda Rusya'nın saldırılarında ayrıca 655 DAEŞ militanı ile 924 muhalifin olduğu kaydedildi. Bu arada Rus savaş uçakları dün de İdlib'in güney kırsalındaki Ma'ara Hurma beldesindeki mülteci kampını hedef aldı. Hava saldırısında 2'si çocuk, biri kadın 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

'SAVAŞ SUÇU OLABİLİR' 
Beşar Esad'ı korumak adında hava operasyonları düzenleyen Rusya'ya dünyadan eleştiriler de artıyor. DAEŞ hedeflerinden daha çok rejim karşıtı muhalifleri vurduğu bilinen Rusya hakkında Uluslararası Af Örgütü de katliamları ortaya çıkaran bir rapor hazırlamıştı. Af Örgütü'nün raporunda Rusya'nın Suriye'de sivilleri savaş suçu sayılabilecek nitelikteki saldırılarla öldürdüğü belirtilmişti. Aynı raporda Rusya'nın okulları, camileri ve hastaneleri kasıtlı şekilde hedef aldığı kaydedilmişti. 

"PUTİN İSTEDİ: ESAD, 2017'DE DE ADAY"
ABD merkezli Bloomberg televizyon kanalında yayımlanan bir haberde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin 15 Aralık'ta Moskova'da yaptığı görüşmenin detayları aktarıldı. Haberde Putin'in Esad'ın 2017'de yapılması planlanan devlet başkanlığı seçiminde aday olmasını sağladığı ve Kerry'nin bunu kabul ettiği ileri sürüldü. Ancak Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov dün yaptığı açıklamada Putin'in Kerry ile Esad'ın 2017'de adaylığı konusunda konuşma yapmadığını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz