Senin Ailen Mi Kıymetli? Allah Mı Kıymetli?

Alparslan Kuytul Hocaefendi 30.12.2016 tarihinde gerçekleştirdiği Adana konferansında kendisine yöneltilen “’Bu davada yoğun olursam, evimi ailemi ihmal ederim diye korkuyorum.’ Şeklinde konuşan kardeşlerimize ne tavsiye edersiniz? ” sorusuna cevap olarak “Evini, aileni ihmal edeceğinden korkuyorsun da Allah’ın davasını ihmal edeceğinden korkmuyor musun?” dedi.

Senin Ailen Mi Kıymetli? Allah Mı Kıymetli?
01 Oca 2017 13:57:06

Alparslan Kuytul Hocaefendi 30.12.2016 tarihinde gerçekleştirdiği  Adana konferansında kendisine yöneltilen “’Bu davada yoğun olursam, evimi ailemi ihmal ederim diye korkuyorum.’ Şeklinde konuşan kardeşlerimize ne tavsiye edersiniz? ”  sorusuna cevap olarak “Evini, aileni ihmal edeceğinden korkuyorsun da Allah’ın davasını ihmal edeceğinden korkmuyor musun?” dedi.

Hocaefendi konuşmalarının devamında;

"Ben bunlara diyorum ki; Senin ailen mi kıymetli? Allah mı kıymetli? Aileni düşünüyorsun da Allah’ı düşünmüyor musun? Allah’ın davasını düşünmüyor musun? Böyle düşünenler ailelerinden tokat yiyecekler. Bu davaya katılmayanlar görecekler ailelerinden, çocuklarından, hanımlarından ya da kocalarından darbe yiyecekler, tokadı oradan yiyecekler. Kur’an-ı  Kerim Teğabun suresinde buyuruyor ki; “Eşlerinizin ve çocuklarınızın bir kısmı size düşmandır.” Bu ayet hangi olay üzerine nazil oldu? Peygamberimizi hicret edeceğiz dedi bir kısmı hicret ettiler bir kısmı daha hicret etmediler zayıflar, çürükler bunu göze alamadılar. Ailelerini düşündüler, mallarını düşündüler. Oraya gidersek orada ne yiyeceğiz gibi bir takım düşünceler onları aldattı. Ve hicret edenler peygamberimiz ile birlikte oldular. Bir çok savaşlara da katıldılar bir çok ayetleri de öğrendiler ilim sahibi de oldular, sevap kazdılar, cenneti kazandılar. Gitmeyenler bunlardan mahrum oldular " dedi



0 Yorum

Yorum Yaz