Siyonist eski vekilden Mescid-i Aksa'da provokasyon!

İsrailli aşırı sağcı eski milletvekili Haham Yehuda Glick, Mescid-i Aksa'da, "şofar" adı verilen borunun sesini açarak yeni bir provokasyona imza attı.

Siyonist eski vekilden Mescid-i Aksa'da provokasyon!
03 Eyl 2020 22:30:20

İsrailli aşırı sağcı eski milletvekili Haham Yehuda Glick, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'da, Yahudiliğin sembollerinden "şofar" adı verilen borunun sesini açarak yeni bir provokasyona imza attı.

Fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yaptıkları baskınları teşvik eden isimlerin başında gelen aşırı sağcı Glick, Harem-i Şerif'te kaydettiği kışkırtıcı görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.Yahudiliğin sembollerinden biri olan şofarı Mescid-i Aksa'ya sokmalarına izin verilmediğini söyleyen Glick, cep telefonundan şofar sesi açarak Harem-i Şerif'te çaldı.

Bu tahrik edici olaya İsrail polisinin müdahale etmemesi dikkati çekerken, Glick, "Şofarı üflememize izin verilinceye kadar durmayacağız." ifadesini kullandı.

Adı sık sık Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskınlarla anılan Haham Glick, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud milletvekili olarak bir süre parlamentoda görev yapmıştı.



0 Yorum

Yorum Yaz