Sözlü'den Tepkilere Zehir Zemberek Cevap!

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İslam âlimlerine yönelik haddi aşan ağır hakaretlerde bulunmuştu. Gelen tepkilere karşı özür dilemesi beklenen Sözlü, özür dilemek yerine hakaretlerinin dozunu arttırarak kin kustu.

Sözlü'den Tepkilere Zehir Zemberek Cevap!
20 Eyl 2015 11:51:29

PKK olaylarının tırmanmasının ardından Adana'da düzenlenen bir yürüyüşte konuşan MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün İslam âlimleri ve din büyüklerinden Şeyh Said, Seyit Rıza ve İskilipli Atıf Hoca'ya ağır hakaretlerde bulunmuştu. Sözlü şu ifadeleri kullanmıştı: “Size talimat verenlere bir kez daha sesleniyorum ve diyorum ki milli mücadele döneminde de gevşek din adamlarını bu millet görmüştür. Şeyh Saidleri, Seyit Rızaları işbirlikçi İskilipli Atif Hocaları görmüştür. Onlar gibi kancık ve kalleş ruhlu olmayın. Atatürk'ün arkasında olun”

Gelen tepkiler üzerine konuyla ilgili açıklama yapan Sözlü, “Bu iddialarda bulunanlar Cumhuriyet düşmanları olunca, benim için onlarla karşı karşıya gelmek olumlu bir sonuç. ... Bir de benim din âlimlerine hakaret ettiğimi öne sürüyorlar. Diyanet Sendikası Genel Başkanı beni eleştiriyor. İhanet şebekesinden âlim çıkmaz. Riyakârlık da benim kitabımda yazmaz. Sütçü İmam, Mehmet Akif gibi âlimler, Milli Mücadele'den, Atatürk'ten yanadır. Cumhuriyetten yana olmayanların suçlamalarını dikkate almam.”

EY TARİHİ BİLMEZ ZAVALLI SİLKİN VE KENDİNE GEL

Hüseyin Sözlü'nün hakaret içerikli sözlerini kınayan Diyanet-Sen Adana Şube Başkanı Veysel Akkoç ise, Sözlü'nün adı geçen âlimlerin şahs-ı manevilerinden ve milletten özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Akkoç, “Dahası Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğunu işgal eden bu zatın çirkin sözlerini ‘Kem söz sahibine aittir' atasözümüz bağlamında aynen iade ediyor ve şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Milletin özündeki manevi kuvvetin, mücadele azminin ve birlikte yaşama sevincinin yeniden yaşanması ve yaşatılması için büyük gayret gösteren din âlimlerine dil uzatan belediye başkanı Sözlü'ye ‘nasipsiz' sözüyle seslenen Akkoç, “Ey tarihi bilmez, atiyi yok sayan zavallı silkin ve kendine gel.” çağrısında bulundu.

“Âlimlerimize karşı olan kininizi kusmak için fırsat kollayan acizliğiniz karşısında sadece size acıyor ve sizi doğru yazılmış tarih kitaplarını tekrar okumaya davet ediyorum.” diyerek açıklamasını sürdüren Akkoç, “İnandıkları dava uğruna hiç çekinmeden hayatlarını feda eden inanç önderlerine hakaret eden Hüseyin Sözlü'den din görevlilerimizin şahsında, tüm Müslümanlardan özür dilemesini ve açıklama yapmasını bekliyoruz.” dedi.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    zema demir 01 Oca 1970 02:00:00

    Allah böylelerine ve böylelerini başımıza gecirenlere akıl fikir versin


Yorum Yaz