Suriye'de İlk Rus Subay Öldürüldü

Ukrayna gazetesi Delovaya Stolitsa Suriye'de öldürülen ilk Esed rejim destekçisi Rus subayın fotoğraflarını yayınladı.

Suriye'de İlk Rus Subay Öldürüldü
19 Eyl 2015 10:40:37

Reform4syria.org sitesinin haberine göre, adının Albay Vladimir Pavloviç Chalkov olduğu belirtilen Rus Subayın Suriye'nin sahil kentinin bir kasabasında nerden geldiği belirsiz bir keskin nişancı kurşunuyla öldüğünü açıkladı.

Öte yandan Rusya’nın Esed rejimine destek için Suriye’ye asker ve teçhizat gönderdiğine dair bilgiler Suriye'den gelen açıklamalarla netleşiyor. Geçtiğimiz gün Rusya'nın Esed rejimine teslim ettiği hava ve kara silahları Suriye'de kullanılmaya başlanıldı.

Moskova, Suriye ordusuna yeni Rus yapımı T90 S model tankların, uçakların, hafif ve ağır silahları teslim etmesi ardından Suriye'de yeni silahlar görülmeye başlandı.
 
Suriye kaynakları, son derece hassas ve etkili bu silahların Esed rejim askerleri tarafından kullanılabilmesi için Rus askerlerinin eğitim verdiği kaydedildi.  
 
“Daha önce de Suriye’ye askeri malzeme temin ediliyordu. Şu anda da ediliyor ve böyle devam edecek. Elbette bu silahlara Rus uzmanlar eşlik ediyor. Silah sitemlerinin entegrasyonu ve Suriyeli askerlerin silahları nasıl kullanacakları konusunda eğitimi için bu zorunlu. Ortada gizli saklı bir şey yok.”

Ayrıca Moskova'nın Suriye'ye askeri yığınağı giderek artarken, Rus birliklerine ait ekipman konvoylar halinde Hama kentine konuşlandığı açıklandı

Rusya'nın Esed'in kalesi konumundaki Lazkiye şehrinde hava üssü kurması gündemini korurken, Rus birliklerinin konvoy halinde Hama şehrine konuşlandığı ifade edildi.
 
Esed rejimine yakın gazetecilerin ifadelerine göre, Pazartesi günü ağır güvenlik önlemlerinin alındığı ve giriş çıkışların kontrol altında tutulduğu Hama Al-Nawair Otel'de bir toplantının gerçekleştiği, Savunma Bakanı Fahd Jassem al-Freij eşliğinde Rus subay ve uzmanlardan oluşan bir heyet'in geniş bilgi verdiği ifade edildi.

Rusya, 5 yıldır devam eden savaşta Esed rejimine her alanda ciddi destek sağlarken özellikle bölgenin havadan bombalanmasında kullanılan MİG savaş uçaklarının da Rusya tarafından rejime verildiği biliniyor.

ISLAH HABER



0 Yorum

Yorum Yaz