Suriyeliler alınmaya devam ediyor

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak Türkiye sınırına yığılan binlerce mülteci, bu sabah itibariyle tekrar Türkiye'ye alınmaya başlandı. Ancak Türkiye'ye alınmakla sıkıntıların bitmediği, Ramazan ayıyla birlikte çok zor bir dönemece girildiği belirtildi.

Suriyeliler alınmaya devam ediyor
16 Haz 2015 11:57:52

Suriye'nin Tel Abyad bölgesinde IŞİD, YPG ve Koalisyon uçakları arasında yaşanan savaştan kaçıp Akçakale sınır kapısına sığınan mülteciler, bu sabah itibariyle kademe kademe tekrar içeri alındılar.

Polis ve asker tarafından oluşturulan güvenlik koridorundan gruplar halinde içeriye alınan Suriyeli halk, Akçakale sınır kapısında yapılan kayıt işlemlerinin ardından içeriye alındılar.

Savaştan kaçıp ellerine geçirdikleri birkaç parça eşyalarını yanlarına alan halk, geriye bıraktıkları evleri ve vatanlarına bir an önce kavuşmak istediklerini belirttiler.

Sınırdan Türkiye tarafına geçen mülteciler ise günlerdir büyük sıkıntılar çektiklerini ve sıcak havadan dolayı da oldukça zorlandıklarını belirterek, sınırı geçtikleri için mutlu olduklarını fakat yaklaşan Ramazan ayı ve yer sıkıntısından dolayı oldukça zor bir dönemece girdiklerini ifade etiller.

Bölgeye gelerek bir takım incelemelerde bulunan yetkililer ise 18 bin kişinin sınırdan alındığını ifade ederek, kademeli olarak sınırda bekleyen diğer mültecilerin de alınacağını söyledi.



0 Yorum

Yorum Yaz