Suriye'nin Kalbinde Durum Vahim

Suriye'nin kalbi Halep Rusya ve Esed bombardımanı altında. Son 10 gün içinde 244 sivil hayatını kaybetti.

Suriye'nin Kalbinde Durum Vahim
02 Mayıs 2016 10:04:37

Halep'de durum vahim. Çatışmaların alevlendiği 22 Nisan’dan beri Halep’te en az 244 sivil öldü. Cuma günü camilerde namaz kılınamadı. Şehirde yaşayanlar durumun daha da kötüleşeceğini söylüyor.

Suriye’de tarafların 27 Şubat’ta vardığı geçici ateşkesin son günlerde yaşanan şiddetli çatışmalardan ötürü neredeyse çökme noktasına gelmesi, karşılıklı bombalamalarla gündeme gelen Halep kentinin geleceğine dair endişeleri artırdı. Esad rejimine bağlı uçakların geçtiğimiz perşembe Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) kuruluşunun desteklediği El Kuds sahra hastanesini vurmasının ardından siviller için kentte hayat daha zorlaştı. Muhalif güçler de kentin rejimin elindeki kısımlarına roketatarlarla saldırıyor.

‘DAHA DA KÖTÜYE GİDECEK’

Katar merkezli El Cezire yayın organı da, Halep’le ilgili haberinde herkesin durumun daha kötüye gideceğini beklediğini ifade etti. Muhaliflerin denetimindeki bölgede çalışan Zouhir Al Shimale adlı bir yerel gazeteci, “Sizinle şu anda konuşurken, hava saldırılarını duyabiliyorum. İnsanların çoğu evlerinde saklanmak dışında hiçbir şey yapmıyor. Sabah yiyecek almak için koşuyorlar ve bombalara hedef olmamak için hemen evlerine dönüyorlar. Binalar ve taşıtlarda çok hasar var” dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz