Taliban'dan NATO açıklaması

Afganistan'da Bağımsız bir İslam devleti kurmak için 44 ülkelik uluslararası koalisyon ve NATO ile savaşan Afganistan İslam; Antalya'da düzenlenen NATO konferansı ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Taliban'dan NATO açıklaması
19 Mayıs 2015 09:16:36

Afganistan'da Bağımsız bir İslam devleti kurmak için 44 ülkelik uluslararası koalisyon ve NATO ile savaşan Afganistan İslam Emirliği; Antalya'da düzenlenen NATO konferansı ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamayı tercüme ettik. 

Taliban'ın Açıklaması

Türkiye de Antalya şehrinde düzenlenen Nato toplantısında askeri koalisyon; işgal güçlerinin 2016 yılının sonuna kadar Afganistan’dan çekilmeyeceğini duyurdu.

Bizler, işgalci güçlerin bu açıklamalarını şiddetle reddediyoruz. Afganlar her ne şekilde olursa olsun bir gün bile beldelerinde işgalci kuvvetlerin varlığını kabul etmeye tahammül edemezler.

İşgalci güçler; askerlerini ve görevlilerini mücahidlere saldırı yapmaktan alıkoymaya çabalarken, kendi yerlerine işbirlikçilerini ve ajanlarını ölüme gönderiyor.

Ancak Afganistan İslam Emirliği mücahidlerinin, yaptıklarına karşılık Amerika ve Nato askerlerini kendi korunmuş yuvalarında cezalandırmak için bir çok planı var. İster askeri olsun ister sivil olsun onlar işgale devam ettikleri sürece onların mutlu bir şekilde nefes almalarına asla müsaade etmeyeceğiz.

Bizler işgalcileri çok iyi tanımaktayız; işgalcilerin adamları burada sivil faaliyetler olarak isimlendirilen çalışmalarında hiçbir zaman güvende olmayacaklar. Onlar bizim beldemizde askeri varlıklarına devam ettikleri ve Afgan hükümetine karşı yapılan savaşta her ne şekilde olursa olsun ortaklık ettiği sürece bizim tarafımızdan hedef alınacaklardır. İşgalcilere ve onların işbirlikçilerine karşı mukaddes savaşımız Afganistan’dan bütün işgalcileri def edinceye ve gerçek islam nizamını inşa edecek ortamı hazırlayıncaya kadar devam edecektir inşallah.

Afganistan İslam Emirliği



0 Yorum

Yorum Yaz