Teklifinizi Sunun!

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki görüşmelere katılan Suriye yönetimi delegasyonuna, siyasi geçiş sürecine ilişkin tekliflerini bir an önce sunma çağrısında bulundu. Muhaliflerin sözcüsü Bodmani ise demokratik Suriye devletine geçiş yapacağız' dedi.

Teklifinizi Sunun!
19 Mar 2016 10:32:26

“Hükümet delegasyonuna politik geçiş süreci konusunda bir teklif sunmalarını ısrarla tavsiye ediyorum” diyen BM Temsilcisi, Suriye yönetiminin fikrini ve detayları gelecek hafta duymayı umduğunu söyledi.

'LAVROV-KERRY GÖRÜŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ'

ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının önümüzdeki hafta gerçekleştirecekleri toplantının kritik öneme sahip olduğunun altını çizen De Mistura, “(John) Kerry ve (Sergey) Lavrov arasındaki toplantının görüşmelerin, nisan ayında yeniden bir araya geldiğimizde üçüncü aşamasına gireceğimiz Suriye görüşmeleri için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Muhalifler: Demokratik Bir Devlet Kuracağız

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi sözcülerinden Basma Kodmani de Suriye halkına siyasi çözüm sözü verdiklerini belirterek, "Gelecek yıl Suriye'yi yeniden inşa etmeye başlamış, demokratik bir Suriye Devleti'ne geçmiş olacağız" dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz