Toma Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Hedef Aldı

Bir Toma, önde ilerleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi direk hedef olarak seçti. Önüne atılan birkaç tane gaz bombasının yanı sıra direk yüzüne biber gazı sıkıldı. Bu arada tazyikli su sıkan bir Toma, 3-4 kez Hocaefendi’nin alnını hedef aldı. Biber gazı ve tazyikli suyun şiddetli tesiriyle ayakta durmakta zorlanan Hocaefendi ve etrafındaki kalabalık otobanın karşı şeridine geçmek zorunda kaldı.

Toma Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Hedef Aldı
30 Mayıs 2016 20:01:41

Toma Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi Hedef Aldı

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin, İskenderun’da gerçekleştirmek istediği izinli Fetih konferansının Kaymakamlık tarafından haksız yere iptal edilmesinin üzerine basın toplantısı gerçekleştirmek istemesi polis engeline takıldı.

İskenderun’da basın açıklaması yapmak üzere yola çıkan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin de içinde bulunduğu kalabalık dün (29.05.2016) saat 12.00 sıralarında polis tarafından durduruldu ve Hatay’a giren tüm yollar emniyet güçleri tarafından kapatıldı.

Tomalarla takviye edilen Emniyet güçleri binlerce kişiyi, Erzin-Dağ-sa tesislerinde bekletilirken Alparslan Kuytul Hocaefendi emniyet yetkilileri ile görüştü. Görüşmenin ardından kalabalığa açıklama yapan Alparslan Kuytul Hocaefendi  “Benim size bu dağ başında konuşma yapmamı ve sonra da dağılmamızı istiyorlar. Ben bu kadar insanı buraya dağılın demek için toplamadım, şimdi herkes arabalarına binsin gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz” demesinin ardından arabalarına geçmeye çalışan kalabalık Tomalar tarafından tesiste mahsur bırakıldı. Bunun üzerine otobana yaya olarak çıkan kalabalığa Tomalar müdahale etti.

Bir Toma, önde ilerleyen Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi direk hedef olarak seçti.

Önüne atılan birkaç tane gaz bombasının yanı sıra direk yüzüne biber gazı sıkıldı. Bu arada tazyikli su sıkan bir Toma, 3-4 kez Hocaefendi’nin alnını hedef aldı. Biber gazı ve tazyikli suyun şiddetli tesiriyle ayakta durmakta zorlanan Hocaefendi ve etrafındaki kalabalık otobanın karşı şeridine geçmek zorunda kaldı.

Tomaların ve Emniyet güçlerinin şiddetli muamelesi sonucu karşı şeride geçmek zorunda kalan kalabalık sebebiyle otobanın diğer yönü de kapanmış oldu.

 

Haberin tamamını okumak için;

http://www.furkanhaber.net/furkan-vakfi-nin-basin-aciklamasina-tomali-mudahale/7506/



0 Yorum

Yorum Yaz