Türkiye ve İsrail arasında 'normalleşme' görüşmeler

İsrail ve Türkiye'nin ilişkileri normalleştirme amacıyla ön mutabakata varıldığı duyuruldu. Başbakanlık yetkilileri ise "Nihai mutabakat yok, görüşmeler sürüyor" açıklaması yaptı

Türkiye ve İsrail arasında 'normalleşme' görüşmeler
18 Ara 2015 10:07:51

Türkiye ve İsrail ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde önemli bir adım attı. İki ülke yetkilileri İsviçre'de yapılan görüşmede, ön anlaşmaya vardı. Başbakanlık yetkilileri "Nihai mutabakat yok, görüşmeler sürüyor" dedi. Edinilen bilgilere göre İsrail, Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödemesi öngörülüyor.

Sinyali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü vermişti. 'Türkiye'nin 3 şartının kabul edilmesi halinde İsrail ile ilişkilerin normalleşebileceğini, bunun bölge için faydalı olacağını' söylemişti.

Bu sözlerden 2 gün sonra İsrail ve Türkiye'nin, ilişkilerinin normalleşmesi için ön anlaşmaya vardığı ortaya çıktı.

Reuters haber ajansının ismini vermek istemeyen İsrailli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde İsviçre'de anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu'nun İsviçre'de İsrail Başbakanı'nın Türkiye temsilcisiyle görüştüğünü doğruladı. Yetkililer, "Henüz imza noktasına gelmedik, ancak çok kısa sürede imza atılacak" dedi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz