Türkiye’de Konferans İptalleri Devam Ediyor!

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı bu hafta sonu Batman’da 25 Mart Cumartesi ve Siirt’te 26 Mart Pazar günü gerçekleştirmeyi planladıkları ve Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşmacı olarak katılacağı 2 konferansa izin verilmedi.

Türkiye’de Konferans İptalleri Devam Ediyor!
21 Mar 2017 13:45:23

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Batman’da 25 Mart Cumartesi ve Siirt’te 26 Mart Pazar günü gerçekleştirmeyi planladıkları konferansları valilik kararı ile iptal edildi.

Almanya ve Hollanda’nın yaptıklarını kabul etmeyip sert bir üslupla kınayanlar bugün kendilerine yapılanın aynısını Furkan Vakfı'nın düzenleyeceği İslami programları engelleyerek ve iptal ederek yapmaktadırlar. Furkan Vakfına yapılan bu engelleme yaklaşık 3 yıldır devam etmektedir.

Vakfın sosyal hesaplarından da yetkililer tarafından Batman’da 25 Mart Cumartesi ve Siirt’te 26 Mart Pazar günü gerçekleştirmeyi planladıkları konferansları valilik kararı ile iptal edildiği duyruldu.

İşte o duyuru;

Türkiye’de Konferans İptalleri Devam Ediyor!

Batman ve Siirt’te gerçekleştirmeyi planladığımız konferanslarımıza izin verilmedi. Furkan Hareketi olarak; öncü bir neslin hazırlanması ve İslam medeniyetinin yeniden inşası için yurtiçinde ve yurtdışında konferanslar düzenlemekteyiz. Yaklaşık 3 yıldır çeşitli yollarla engellenen ve iptal edilen konferanslarımıza bir yenisi daha eklendi.

Batman’da 25 Mart cumartesi ve Siirt’te 26 Mart Pazar günü gerçekleştirmeyi planladığımız konferanslarımız valilik kararı ile iptal edildi.

Almanya ve Hollanda’nın yaptıklarını kabul etmeyip sert bir üslupla kınayanlar bugün kendilerine yapılanın aynısını bize yaparak bir kez daha programımızı iptal ettiler. Türkiye’de yaşanan bu engellemeler, yetkililerin açıklamaları ile yaşananların tezatlığını ortaya koymaktadır.

Bu durumun kamuoyunca bilinmesini istiyor ve hiçbir engellemenin Furkan Hareketi’ni yıldıramayacağını, aksine daha da güçlenerek ilerlemesini sağlayacağını bildiriyoruz



0 Yorum

Yorum Yaz