Türksat 4B uydusu fırlatıldı

Türkiye'nin uzaya gönderdiği 7. haberleşme uydusu Türksat 4B, Türkiye saatiyle 23.40'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla gönderildi.

Türksat 4B uydusu fırlatıldı
17 Eki 2015 13:36:42

Türk mühendislerin de üretimine katıldığı Türksat 4B uydusu, gönderilişinden 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı.

Fırlatmanın ardından Anadolu Ajansı muhabirine açıklama yapan Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, uydunun başarıyla fırlatıldığını belirterek, 4 kademeli roketin birinci, ikinci ve üçüncü kademenin başarıyla tamamlandığını söyledi.

Roketin dördüncü kademesinin uyduyu uzaya taşıdığını anlatan Gül, “Bu yaklaşık 9 saat 13 dakika sürecek. Daha sonra uydumuz kendi itki sistemiyle yörüngesine yerleşecek” diye konuştu.

Roketin 3 kademesi görevini başarıyla tamamladı

Fırlatmadan 2 dakika sonra roketin birinci kademesini bırakan uyduyu taşıyan proton, ikinci kademeyi ise 5 dakika 27 saniye sonra başarıyla bıraktı. 9 dakika 41 saniye sonra roketin kapsülü başarıyla açıldı. Breeze-M modülü uyduyu, 9 saat 13 dakika uzayda taşımaya devam edecek.

TÜRKSAT 4B'nin yörüngeye yerleştirilmesinde Türkiye, Afrika, Avustralya, Japonya, İtalya ve Kanada’daki uydu istasyonları kullanılacak.



0 Yorum

Yorum Yaz