Yahudi taktiği: Satın al işgale ver!

Filistin'de bir kilise, yerleşimcileri destekleyen ABD'li Yahudi bir iş adamı tarafından satın alınarak, yerleşim yerine dönüştürüldü.

Yahudi taktiği: Satın al işgale ver!
07 Oca 2016 09:44:21

Haaretz'de yer alan habere göre İsrail Savunma Bakanlığı, Kudüs ve El Halil arasında yer alan El Arub Mülteci kampının karşısındaki 40 dönüm arazi üzerindeki kilisenin, yerleşim yeri yapılmasını onayladı. Söz konusu kilise üç yıl önce Hristiyan cemaati tarafından maddi imkansızlıklar sebebiyle satılığa çıkarılmıştı.

Kilise ilk olarak 2010 yılında İsveçli bir şirket tarafından satın alındı. Şirket kiliseyi restore ederek aslına uygun amaçlar için kullanmayı planlıyordu ancak iki yıl sonra yatırımdan vazgeçerek satılığa çıkardı. Bunun üzerine ABD Yahudilerinden Moskowitz tarafından satın alındı. Adı geçen işadamı Yahudilerin Filistin'e yerleşmesini finanse etmesi ile biliniyor.

Kilisenin de yakın bir zamanda yerleşim yeri olarak kullanılacağı belirtiliyor. 40 dönümden oluşan arazide sekiz bina bulunuyor. İnşaatta çalışan Filistinlilerin kilisenin yerleşim yeri olarak dönüştürüldüğü konusunda ilgili birimlere şikayette bulunduğu belirtiliyor. Ancak binanın sahibi, herkese hitap eden bir otel yapılacağını iddia ediyor. Gazete ise haberinde mekanın yerleşim yeri olarak kullanılacağını kaydederken bunun için özel izinler gerektiğini ve bu izinlerin gizlice alındığını ancak henüz ilan edilmediğini belirtiyor.



0 Yorum

Yorum Yaz