Yahudi yerleşimciler Er-Rahme Kapısı bölgesinde topluca ayin yaptı

İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin topluca ayin yaptığı Mescid-i Aksa’da gerginlik yaşandı.

Yahudi yerleşimciler Er-Rahme Kapısı bölgesinde topluca ayin yaptı
31 Eki 2019 12:05:22

İşgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin Er-Rahme Kapısı bölgesinde topluca ayin yapmaları üzerine Mescid-i Aksa’da dün sabah gergin anların yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre görgü tanıkları, dün sabahki baskına katılan Yahudi yerleşimcilerden bir grubun Er-Rahme Kapısı bölgesinde topluca ayin yaptığını, işgal polisi himayesinde Mescid-i Aksa’dan çıkana kadar yüksek sesle ayin yapmaya ve slogan atmaya devam ettiğini söyledi.

Görgü tanıklarının ifade ettiğine göre işgal polisi Mescid-i Aksa bekçilerinden ve cemaatten Yahudi yerleşimcilere yaklaşmamalarını istedi.

“Heykel Öğrencileri” adlı fanatik Yahudi cemaati üyesi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa bekçilerinin görüntülerini aldığı ve kışkırtıcı tavırlar sergilediği belirtildi.

Bu arada, işgal polisinin iki gün önce Er-Rahme Kapısı Namazgâhı’na ayakkabılarıyla giren polis memurunun görüntüsünü kaydettiği için gözaltına aldığı Mescid-i Aksa bekçisi İhab Ebu Ğazale’ye yarına kadar uzaklaştırma cezası verdiği öğrenildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Kudüs’e bağlı Silvan beldesine baskın düzenleyerek üç kişiyi gözaltına aldığı, iki gün önce El-İseviyye beldesinde de bir genci gözaltına aldığı kaydedildi.

Etiketler:   Mescid-i Aksa


0 Yorum

Yorum Yaz