Yardım Kuruluşları da Halep’i Terk Ediyor

Şiddetli çatışmalar ve sivillere yönelik katliamların yaşandığı Halep’te, sık sık bombaların hedefi olan uluslararası yardım kuruluşlarının kenti terk etmeyi düşündüğü ortaya çıktı. Rusya bir yandan saldırıken diğer yandan, kentte silahların susması için görüşmeler yapıldığını açıkladı.

Yardım Kuruluşları da Halep’i Terk Ediyor
02 Mayıs 2016 11:03:26

Suriye’nin Halep kentinde devam eden çatışmalar nedeniyle sivil can kayıpları devam ederken, insani yardım örgütlerinin kentten ayrılmayı düşündüğü öğrenildi. İngiliz Observer gazetesi, sivil toplum kuruluşları (STK) arasında dolaşan bir taslak açıklama metnine ulaştı. Metinde, son dönemde yardım kuruluşlarının kasıtlı olarak hedef seçildiği belirtilirken, ‘insani yardımların güvenliğinin olmadığı, uluslararası insan hakları hukuku ve insan hakları ihlallerini belgeleyecek herhangi bir şeffaf yapının bulunmadığı’ aktarılıyor. Saldırıların insani yardım organizasyonlarını, ekiplerini ve hayati öneme sahip merkezleri giderek daha fazla hedef aldığı vurgulanırken, bunun son örneği olarak el-Kuds çocuk hastanesi ile STK’ların ambulanslarının bombalanması gösteriliyor.

40 çocuk öldü
Suriye’de şubat ayı sonunda ilan edilen ateşkese rağmen, son günlerde Halep kentinde şiddet tırmamıştı. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, Halep’te 22 Nisan’da ‘çatışmasızlık’ anlaşmasının bozulmasından bu yana 250 sivil hayatını kaybetti. Sivillerin 140’ının rejim güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları nedeniyle öldüğü, bu kişilerin 19’unun ise çocuk olduğu aktarıldı. Rejim kontrolündeki bölgelere muhalifler tarafından yapılan saldırılarda ise 21’i çocuk 96 kişi yaşamını yitirdi.



0 Yorum

Yorum Yaz