Yemen'de Siviller Hedef Alınıyor!

Yemen'de Husileri hedef aldığını belirten Suudi koalisyonu, hava saldırısı düzenlediği bir evde beş sivili öldürdü

Yemen'de Siviller Hedef Alınıyor!
02 Oca 2016 10:52:58

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentine düzenlediği hava saldırılarında 33 Husi’nin öldüğü bildirildi. Ayrıca hava saldırılarında sivillere ait bir ev de hedef aldı ve beş kişi öldü.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, Taiz'in güneyinde bulunan Sabır Dağı ve El-Akrud'da Husiler ile devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçisi güçlere ait mevzilere saldırılar düzenledi. Saldırılarda, 33 Husi militanı öldürüldü, 4 askeri araç ile bir silah deposu imha edildi.

Öte yandan Husilere ait "El-Mesire" isimli televizyon kanalı, "koalisyon güçlerinin söz konusu mevzilere düzenlediği hava saldırılarında Husilerden 6 kişinin öldüğünü, 12 kişinin yaralandığını" duyurdu.

Haberde, ölü ve yaralıların sivil ya da silahlı militan olup olmadığı hakkında bilgi verilmezken, yaralıların durumlarının ağır olduğu kaydedildi.

"KOALİSYON UÇAKLARI SİVİLLERİ ‘YANLIŞLIKLA’ VURDU"

Bu arada HDG basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "koalisyon güçlerinin Taiz'in güneydoğusundaki Er-Rahide ilçesinde yanlışlıkla sivillerin bulunduğu bir evi vurduğu" belirtildi.

"Yanlışlıkla" olduğu ifade edilen söz konusu saldırıda ev sahibinin yanı sıra 5 aile üyesinin öldüğü aktarıldı.



0 Yorum

Yorum Yaz