Zalim, Kendi Halkıyla Beraber 3 Bin Filistinliyi de Katletti

İnsan hakları merkezleri tarafından yayınlanan istatistiklere göre beş yıl önce olayların başladığı Suriye’de şimdiye kadar 3022 Filistinli mülteci hayatını kaybetti.

Zalim, Kendi Halkıyla Beraber 3 Bin Filistinliyi de Katletti
21 Eyl 2015 08:17:39

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu'nun bugün yayınladığı rapora göre, Filistinli mültecilerden 1043’ü saldırı ve bombardıman, 663’ü rejimle silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalar nedeniyle hayatını kaybederken, rejim zindanlarında işkence sonucu da 415 Filistinli mülteci hayatını kaybetti.

Rapora göre, bunların dışında bazı mülteciler açlıktan hayatını kaybederken, bazıları da başka ülkelere giderken denizde boğularak veya Türkiye’ye geçmek isterken sınırda hayatını kaybetti.

Raporda, Suriye’ye komşu ülkelerin Filistinli mültecileri kabul etmek istememeleri yüzünden Suriye dışına çıkamayan mültecilerin içeride ciddi sıkıntılar çektikleri hatırlatıldı.

Raporda ayrıca, Ürdün hükümet kararıyla Filistinli mültecileri kabul etmezken, Türkiye’nin vizeyi durdurduğu, Lübnan’ın ise sadece transit geçen veya Avrupa ülkelerine gideceklerine dair ellerinde belge olan kişilere izin verdiği ifade edildi.

Suriye’de savaş başladığında tarafsız olduklarını bildirmelerine rağmen baskıya ve zulme maruz kalan Filistinli mülteciler ülkede bir insanlık dramı yaşıyorlar. Aylardır kuşatma altındaki Yermük Mülteci Kampı saldırı ve ambargo nedeniyle hayalet şehri andırıyor.

Kaynak : haksözhaber



0 Yorum

Yorum Yaz