‘Abdullah Öcalan’ haberini avukatları doğruladı, HDP yalanladı

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran seçimleri için HDP’ye yönelik “Tarafsız kalın” çağrısı yaptığı iddia edildi.

 ‘Abdullah Öcalan’ haberini avukatları doğruladı, HDP yalanladı
21 Haz 2019 11:51:06

Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmeye ilişkin basın açıklaması düzenleyerek, Abdullah Öcalan’ın mektubunu okuduğu iddia edildi.

Servis edilen habere göre, mektupta Abdullah Öcalan HDP’ye yönelik, “23 Haziran seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısında bulundu.

HDP’li Ziya Pir, Anadolu Ajansı ve İhlas Haber Ajansı'nın bu iddialarını yalanlarken “Kimse bu tür yalan haberlere itibar etmesin. HDP’lilerin oyları İmamoğlu’na” dedi.

Fakat bugün yapılan açıklamaya göre ise Abdullah Öcalan'ın HDP'ye İstanbul seçimlerinde tarafsızlık çağrısı yaptığı mektup Asrın Hukuk Bürosu avukatlarınca doğrulandı.

Öcalan ile görüşen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan, mektubun içeriğini aktarmış, AA yayınlamıştı. Özcan'ın aktardığına göre mektupta "üçüncü yol tavrının korunmasına" dikkat çekilirken "HDP'de vücut bulan demokratik ittifak anlayışı güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmamalıdır. Demokratik ittifakın önemi ve tarihsel anlamı mevcut ikilemlere kendini angaje etmemesi ve şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerdeki tarafsız çizgisinde ısrar etmesidir. Demokratik uzlaşı, özgür siyaset ve evrensel hukuk üçlü sacayağına dayalı çizgi en doğru ve sonuç üretici siyasi platform durumundadır. İlgili tüm çevreleri bu temelde duyarlı olmaya çağırıyorum" ifadelerinin yer aldığı belirtilmişti.



0 Yorum

Yorum Yaz