250. Günde Yüzü Aşkın Kişi Özgürlük İçin Yürüdü

Adana’da başlayan ve aralıksız devam eden özgürlük yürüyüşlerinin 250. gününde yüzü aşkın kişi "özgürlük ve adalet" mücadelesine yürüyerek destek oldu.

250. Günde Yüzü Aşkın Kişi Özgürlük İçin Yürüdü
25 Mayıs 2019 14:57:21

Bugün 250. gününe ulaşan özgürlük yürüyüşü yüzü aşkın Furkan gönüllüsünün katılımıyla gerçekleşti.

Özgürlük simgeli atkılarla Alparslan Kuytul Hocanın evi önünden Atatürk Parkına kadar yürüyen gönüllüler, Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna karşı farkındalık oluşturmak amacıyla bir araya geldi.

Adana'nın en merkezi yerlerinden biri olan Atatürk Parkında "Alparslan Hoca Onurumuzdur" "Zulmün 470.Günü" şeklinde pankart açan gönüllüler, kral çıplak, biat etmedim, etmeyeceğim, Alimin yeri zindan olmamalı" şeklindeki dövizlerle de tepkilerini gösterdi.


Furkan gönüllüleri ayrıca yapılan hukuksuzluğa farkındalık oluşturmak adına boş pankartlar açarak sözün bittiği yerdeyiz mesajını verdi.


Ramazan ayı boyunca aralıksız devam eden özgürlük mücadelesi, bugün de kavuran Adana sıcağına rağmen gerçekleştirildi.

Başladığı günden bu yana bayanların her gün, erkeklerin ise haftanın belirli günlerinde katıldığı bu yürüyüşlerin; özelde Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna son verilmesi, genelde ise tüm mazlumların özgürlük ve adalete kavuşması misyonuyla aralıksız devam edeceği biliniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz