Osmaniye Emniyetinden 'Pes' Dedirten Muamele!

Cami avlusunda Kur'an okuyan 3 vatandaş 50 kişilik polis operasyonu sonrasında cami avlusundan atıldı.

Osmaniye Emniyetinden 'Pes' Dedirten Muamele!
17 Mayıs 2020 11:14:13

Dün Osmaniye'de cami avlusunda namaz kılan ve Kur'an okuyan 3 vatandaş “cami avlusunda Kur'an okumak yasak” denilerek dışarı atıldı.

Olay Nasıl Gelişti?

İftar sonrası Kur'an okumak için cami avlusuna giden 2 vatandaş caminin etrafının kalabalık bir polis ekibi tarafından çevrildiğini farkedince mahallede başka bir olay olduğunu düşündü. Kur'an okumak için camiye gelen üçüncü vatandaşla beraber polis ekipleri Kur'an okuyan vatandaşların yanına giderek “Valiliğin kararı var. Camide Kur'an okumak, namaz kılmak yasak. İbadetinizi evinizde yapın.” İhtarında bulundu.

Vatandaşlar Diyanetin camiler ferdi ibadete açık olacak açıklaması sebebiyle geldiklerini belirtmelerine rağmen polis ekipleri tarafından “Hayır. Valiliğin emri var. Yasak.” denilerek GBT sorgusunun ardından cami avlusundan çıkarıldı.

Kur'an Okuyan 3 Kişiye Müdahalenin Asıl Sebebi Ne?

Koronovirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlere rağmen dolmuş, Pazar yeri, banka-AVM kuyruğu, marketler vb. birçok yerde sosyal mesafe gözardı edilerek ciddi kalabalıklar oluşmasına rağmen bugüne kadar polis ekipleri bu alanlara müdahalede bulunmadı. 23 Nisan sebebiyle gerçekleştirilen Anıtkabir ziyaretine tüm yasak ve tedbirlere rağmen onlarca devlet erkanı sosyal mesafe gözetilmeksizin katıldı. Buna rağmen Kuran okumak maksadı ile cami avlusuna giden 3 kişiye içinde zırhlı araç ve akreplerin de bulunduğu 50 kişilik ekiple mi gidiliyor?

Söz konusu Anıtkabir ziyareti olunca tüm yasaklar görmezden gelinirken İslamın gereklerini yapmaya müsaade edilmiyor. Kuran okuyan vatandaşların Terör örgütü benzeri bir operasyonla cami avlusundan atılması; yaşananların bir kez daha koronavirüs sebebiyle değil İslami faaliyetlerden rahatsızlık duyan ve camilerin ibadete kapatılması arzusu taşıyan derin din düşmanı bir komite tarafından meydana geldiğini gözler önüne serdi.

Kur'an Okumak Yine Yasak

Caminin avlusunda (açık alan) bile yasak denilerek Kur'an okunmaya müsaade edilmemesinin arkasında yatan sebep nedir? Açık olanda yan yana gelen her iki kişi evine gönderilmezsek bilhassa Kur'an okuyan vatandaşları bu şekilde “Kur'an okumak yasak” denilerek dağıtılması birilerinin ibadete tahammülünün kalmadığını gösteriyor.

Emniyet 3 Kişiye Neden 50-60 Kişilik Ekip Gönderdi?

Ülkemizde maalesef Koronovirüs süreci öncesinde de sonrasında da çeşitli olaylar yaşandı. Ancak hiçbir zamana 2-3 kişiye müdahale etmek için bu kadar kalabalık bir ekip gönderilmedi. Kuran’la mücadele için içinde Akrep ve Zırhlarında olduğu 50-60 kişilik ekip gönderen Osmaniye Emniyeti tarihe geçti.

Osmaniye Emniyetinden Pes Dedirten Açıklama

Cami avlusunda Kuran okudukları için 50 kişilik ekip tarafından camiden uzaklaştırılan 3 vatandaşın sosyal medyada gündem olması üzerine Osmaniye Emniyeti açıklama yaptı. 

İhbarı değerlendirmek üzere ekiplerin camiye intikal ettiklerini ve vatandaşların sosyal mesafeye dikkat etmedikleri için avludan çıkarıldığı şeklinde yapılan açıklama ise pes dedirtti. 

Emniyetten yapılan açıklama şu şekilde;

16.05.2020 günü saat 21:30 sıralarında ilimiz Kadirli yolu üzeri İmamı Azam Camisi ile ilgili yapılan bir ihbarı değerlendirmek üzerine olay yerine Ekibimiz intikal etmiştir. Camii avlusundaki Üç şahsın sosyal mesafeyi korumadıklarının tespiti üzerine korumaları gerektiği uyarısı yapılarak herhangi bir müdahalede bulunmadan ayrılmaları sağlanmıştır. Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü görevimizi ifa ederken özellikle Covit-19 salgınıyla mücadelemizde milletimizin güvenliği ve sıhhati bizim için önem taşımaktadır. Bu yüzden vatandaşlarımızın evde kalmaları, zaruri hallerde dışarıya çıkmaları, bu hallerde de sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak asli görevimizdir. Bazı sosyal medya hesaplarında asılsız iddialar ortaya atılmakta ve çarpıtmalar yapılmaktadır. Aziz milletimizin bu gibi asılsız iddialara ve çarpıtmalara itibar etmemelerini rica ederiz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Açıklamayı okuyan sosyal medya kullanıcıları şu yorumlarda bulundu:

"Onlarca kişinin katıldığı Anıtkabir ziyaretinde sosyal mesafeye uyulmayınca müdahale etmeyen polis 3 vatandaşın sosyal mesafesi için 50 kişilik polis ekibi mi gönderiyor."

"Madem mesele sosyal mesafeydi Kuran Okumak yasak evinize gidin demek yerine uygun mesafede Kuran okumaları neden sağlanmadı?"


Olaydaki vatandaşlardan biri yaşadıklarını şöyle anlattı;




0 Yorum

Yorum Yaz