29 Mayıs İskenderun Olayının Yıl Dönümü

Furkan Vakfı mensuplarının 29 Mayıs 2016'da yaşadığı İskenderun olaylarının 5'inci yıl dönümü bugün!

29 Mayıs İskenderun Olayının Yıl Dönümü
29 Mayıs 2019 14:21:31

Furkan Vakfı mesuplarının 29 Mayıs 2016'da Hatay İskender'da emniyet güçlerinin ağır müdahalesine maruz kaldığı olayların 5'inci yıl dönümü bugün! Vakfın Kurucu Başkanı Alparslan Hoca ve yüzlerce vakıf mensubunun polis şiddetiyle karşı karşıya kaldığı İskenderun olayları nasıl başlamış, neler yaşanmıştı? Detaylar haberimizde...

Furkan Gönüllülüeri 29 Mayıs 2016'da İskenderun'da Neler Yaşadı?


Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfının, İskenderun İsa Taş Plaza Düğün Salonunda 29 Mayıs 2016 Pazar günü düzenleyeceği “İstanbul’un Fethi ve Fetih Nesli” konulu konferansı, güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

11 Mayıs 2016 tarihinde kaymakamlığa yapılan müracaat kabul edilerek konferans yapılmasına izin verilmişti.
 
Alınan izne rağmen konferans afişlerinin toplatılması, düğün salonu sahiplerinin ve sponsorların tehdit edilmesi üzerine Furkan Vakfı yetkilileri, son anda iptal edilen konferans hakkında basın açıklaması yapma kararı aldı.
 
Türkiye’nin birçok ilinden basın açıklamasına katılmak isteyen Furkan Vakfı mensuplarının şehre girmeleri emniyet güçleri tarafından engellendi. İskenderun'a girmelerini izin verilmeyen Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte yaklaşık 7-8 bin kişi şehrin girişindeki tesiste alıkondu.

Tüm engellemelere rağmen yasal haklarını kullanarak şehre girmek ve basın açıklaması gerçekleştirmek konusunda ısrarcı davrandı. Furkan Gönüllülerine müsaade etmeyen polis ekipleri, içlerinde çocuk ve kadınların da bulunduğu binlerce kişiye biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Birçok şahıs atılan gazlardan olumsuz etkilendi. Yaşanan arbede esnasında bir kişinin ayağının kırıldığı öğrenildi.

Binlerce kişinin ısrarlı bekleyişi ve yapılan görüşmeler sonucu Hatay Valiliği, İskenderun’un merkezi bir noktasında basın açıklaması yapılmasına müsaade etti. Valilikten çıkan iznin ardından şehrin diğer noktalarında alıkonan Furkan Gönüllüleri de açıklamaya iştirak etti. Alparslan Hoca'nın gerçekleştirdiği açıklamaya 10 binden fazla kişinin katılıdığı gözlemlendi.

İskenderun olayından görüntüler;

29 mayıs furkan vakfı ile ilgili görsel sonucu

 



0 Yorum

Yorum Yaz