AB’den İsrail’e uyarı

AB, Gazze sınırında Büyük Dönüş Yürüyüşü adı altında düzenlenen barışçıl eylemlerde Filistinli sivilleri hedef alması üzerine İsrail'e uyarıda bulundu. AB Komisyonu Sözcüsü Kocijancic "İsrail, silahsız protestoculara karşı gerçek mermi kullanmaktan kaçınmalı" dedi.

AB’den İsrail’e uyarı
01 Mayıs 2018 13:49:36

Avrupa Birliği (AB), İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 3 Filistinlinin ve yaralanan bir çocuğun daha şehit düşmesi üzerine İsrail'e uyarıda bulundu. İsrail askerlerinin açtığı ateşte yine sivil kayıpların yaşandığını söyleyen AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic "Siviller ve özellikle de çocuklar hedef alınmamalı. İsrail, gerçek mermi kullanmaktan kaçınmalı" uyarısında bulundu.

Talimatları açıklayamadı

Öte yandan İsrail göstericilere ateş açma politikasını reddetti. Filistin ve İsrailli insan hakları kuruluşlarının “Tel örgülerin bulunduğu bölgede gerçek mermiyle ateş açılması talimatlarının gizliliğine” ilişkin İsrail Yüksek Askeri Mahkemesi’ne sunduğu dilekçeye karşı İsrail bu talimatları ancak sadece devlet temsilcisinin huzurunda açıklamaya hazır olduğunu kaydetti.



0 Yorum

Yorum Yaz