Adım Adım Adalet Arayışı 180. Gününde!

15 Eylül Cumartesi günü Adana’da 10 bayanın yürümesiyle başlayan ve aralıksız devam eden özgürlük yürüyüşleri 180. gününü geride bıraktı.

Adım Adım Adalet Arayışı 180. Gününde!
16 Mar 2019 16:07:17

Başladığı günden bu yana bayanların her gün, erkeklerin ise haftanın belirli günlerinde katıldığı özgürlük yürüyüşleri; özelde Alparslan Hocanın haksız tutukluluğuna son verilmesi, genelde ise tüm mazlumların özgürlük ve adalete kavuşması misyonuyla aralıksız devam ediyor.

Adana'da başlayan özgürlük ve adalet mücadelesi tüm Türkiyeye "özgürlük yürüyüşleriyle" yayılıyor. Türkiye ve Avrupa’nın bazı ülkelerinde büyük yankı bulan yürüyüşler ile Alparslan Hoca'nın tahliyesinden saatler sonra tekrar tutuklanmasına karşı farkındalık oluşturmk amaçlanıyor.

180 gündür Adana’da her gün, Türkiye ve dünyanın çeşitli illerinde aralıklarla yapılan yürüyüşlerde Alparslan Hocanın sevenleri adaleti sokaklarda aramaya devam ediyor.
Sokak ve caddelerde halkla buluşarak; yaşanılan zulümlere karşı farkındalık oluşturmak isteyen sevenler, geride kalan 180 gün boyunca onlarca şehirde soğuk, sıcak, yağmur, kar, çamur, ayaz demeden milyonlarca adım attı.

Emniyet mensupları tarafından sayısız kez engellenmek istenen bu yürüyüşler sebebiyle, birçok şehirde yüzlerce kişi gözaltına alındı, yüzlercesinin hakkında soruşturma açıldı, yüze yakın kişi mahkemelik oldu.
Her türlü engel ve baskıya rağmen büyük bir istikrarla 180. gününe ulaşan özgürlük mücadelesinin, Alparslan Kuytul Hocanın özgürlüğüne kavuşana dek süreceği biliniyor.

180 gündür devam eden özgürlük yürüyüşlerinden bazı görüntüler;

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz