"AK Parti Uyarılarımı Dikkate Almadı"

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 15 Temmuz'un bugüne kadar yaşanan darbelerle aynı havuzda olmadığını belirterek, "15 Temmuz'u bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum" dedi.

"AK Parti Uyarılarımı Dikkate Almadı"
02 Ağu 2016 11:48:32

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 15 Temmuz'un bugüne kadar yaşanan darbelerle aynı havuzda olmadığını belirterek, "15 Temmuz'u bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum" dedi.

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, darbe girişimine karşı koyan sivil ve güvenlik görevlilerinin şehit olduğu hususuna kendisinin de iştirak ettiğini söyledi.

Başbuğ, TSK’ya sızan FETÖ unsurlarının askeri darbelerdeki gibi kendi başına bu hareketi yapmadığını söyleyerek, “Kendilerine özgü hedef ve amaçları mı var? Dışarıdan bu hareketi yönlendirenlerin hedef ve amaçları var” diye konuştu.

15 Temmuz kalkışmasının askeri darbelere benzemediğini savunan Başbuğ, “15 Temmuz kalkışmasını bir askeri darbe olarak değerlendirmiyorum. Diğer askeri darbelere benzemiyor. Askeri darbe olarak tanımlanmasına sıcak bakmıyorum. Bu Gülen cemaatinin silahlı darbe hareketi” dedi.

"SİLAH KULLANAN ERLER YARGILANMALI"

Kandırılan erlerin darbeci kategorisine konulmaması gerektiğini ifade eden Başbuğ, fakat silah kullananların yargılanması gerektiğini de ekledi.

"AK PARTİ UYARILARIMI DİKKATE ALMADI"

“Cemaatin TSK'ya sızması 70'li yıllara kadar gidiyor. Cemaatin asıl güçlenmesi Turgut Özal zamanında oldu” diyen Başbuğ, Bülent Ecevit’in de cemaate sempatiyle baktığını ifade ederek, “Erbakan rahmetlinin ise cemaatle mesafeli olduğunu görüyoruz” dedi.

İlker Başbuğ, cemaatle ilgili uyarılarının AK Parti iktidarlarınca dikkate alınmadığını, “Tehdit bugün bize, yarın size” dediği halde, kendilerine konuyu abarttıklarının söylendiğini ifade etti.

"DARBENİN ARKASINDA ÜÇ GRUP VARDI"

Darbe girişiminin ana omurgasının Gülen Cemaati olduğunu ama toplamda üç grup olduğunu ifade eden Başbuğ, şöyle devam etti:

“15 Temmuz kalkışmasının arkasında planlayan, yöneten, kurgulayan ana isim Cemaat’tir. İkincisi büyük bir ihtimalle anında yapması gereken hareketi yapmayanlar, gecikenler, tereddüde düşenler… Bunlar cemaatçi mi hayır. Böyle bir grup da var bunların içinde. Üçüncü grup ise cemaatçi olmamasına rağmen buradan istifade etmek isteyen bazı insanlar olabilir.”

"15 TEMMUZ'DA ASIL HEDEF TSK'YDI"

"15 Temmuz'da dış destek vardı. Hedef Türk Silahlı Kuvvetleri'ydi."



0 Yorum

Yorum Yaz