Alparslan Hocanın Bolu Cezaevinden 36. Telefon Ses Kaydı

403 gündür haksız bir şekilde Bolu zindanlarında bulunan Alparslan Kuytul Hoca, tevhid davasını anlatmaya devam ettiği 36. telefon ses kaydı önemli konulara değindi

Alparslan Hocanın Bolu Cezaevinden 36. Telefon Ses Kaydı
19 Mar 2019 10:17:27

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın, her cuma ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri yayımlanmaya devam ediyor.

Haftada bir, on dakika olan görüşme hakkı süresince adete kısa bir ders yapan Alparslan Hoca, tevhidin anlaşılmasının faydalarını anlatmaya devam ettiği konuşmasında; tevhid inancının kutsala dayanması sebebiyle suçları ve günahları azaltacağına ve hayatı kolaylaştıracağına değindi.

Ayrıca, tevhidin hakim olmasıyla toplumsal barışın sağlanacağına ve adaletin ancak bu yolla tesis edileceğine değinen Alparslan Hoca: "Tevhidin bir faydası da her zaman söylediğimiz beş şeyin emniyetinin sağlamasıdır yani din, akıl, mal, can, nesil emniyetini Tevhid sağlayabilir. Yani insanlar Allah'a itaat ettikleri zaman din emniyeti gerçekleşir, Allah'a itaat ettiği zaman can emniyeti gerçekleşir, mal emniyeti gerçekleşir, nesillerimiz emniyet içinde olur, ahlakları bozulmaz. Bunun gibi beş şeyin emniyetini de sağlaması tevhidin insanların hayatın da ne kadar önemli olduğunu gösterir. Zaten dinin hedefi de bu beş şeyin emniyetini sağlamaktır. Din zaten bunun için gönderilmiştir. Beş şeyin emniyetini sağlamak ancak tevhide iman etmekle mümkündür. Bakın şu an dünya da bu beş şey de emniyet altında değil. Ne din emniyeti var ne akıl ne mal ne can ne nesil emniyeti var çünkü Tevhid yok çünkü Allah tek otorite olarak görülmüyor o yüzden bunların hiçbirinin emniyeti sağlanamıyor" ifadelerini kullandı.

Büyük bir hukuksuzlukla siyaseten zindanda tutulan Alparslan Hocanın 15 Mart 2019 tarihli 36. Telefon ses kaydı;



0 Yorum

Yorum Yaz