Alparslan Kuytul Hocaefendi Ve 4 Arkadaşı 50 Gündür Tutuklu | ÖZEL HABER

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 50 gündür BOLU F TİPİ kapalı cezaevinde olması sebebiyle sizler için süreci anlatan önemli bölümlerin yer aldığı bu özel haberimizi hazırladık…

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ve 4 Arkadaşı 50 Gündür Tutuklu | ÖZEL HABER
30 Mar 2018 13:12:45

30 Ocak Salı günü yapılan operasyonla gözaltına alınan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 4 arkadaşı hakkında, 10 günlük gözaltı süreci sonrasında 8 Şubat Perşembe günü haksız bir şekilde tutuklu yargılama kararı verildi. Hocaefendi’nin 50 gündür BOLU F TİPİ kapalı cezaevinde olması sebebiyle sizler için süreci anlatan önemli bölümlerin yer aldığı bu özel haberimizi hazırladık…

 

SÜREÇTE YAŞANANLAR

“Ben ömrüm boyunca günahlarla, haramlarla, suçla mücadele ettim. Şimdi bizi teröristle, suçlularla aynı safta tutuyorlar” diyen Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin evine ve Furkan Vakfına 30 Ocak günü şafak operasyonu ile 27 kişi gözaltına alındı.

Terör ile hiçbir bağlantısı olmayan Furkan Vakfına yapılan operasyonun ardından Adana Valiliğinden alınan haksız kararla Furkan Vakfının faaliyetlerinin geçici olarak men edildiği ve bu karar sonrasında vakfa kayyum atandığı bildirildi. 10 günlük gözaltı sonrası 8 Şubat’ta mahkemeye çıkarılan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 4 arkadaşı hakkında, haksız bir şekilde tutuklu yargılama kararı çıkarıldı. Bu süreçte yandaş medya Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı hakkında sürekli olarak iftira, karalama ve itibarsızlaştırma haberleri yaptı.

İlgili Haberler;

Furkan Vakfına Yapılan Operasyon Ve Sonrası   Bir Şafak Baskını Sonrası Gün Gün Yaşananlar  

 

YANDAŞ MEDYANIN İFTİRALARI TUTMADI

Yıllardır IŞİD’ci , İran’cı, PKK’cı, Rus taraftarı, FETÖ’cü, İngiliz ajanı gibi çeşitli karalama kampanyaları ile sosyal medya üzerinden kara propagandaya maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi ve Furkan Vakfı, hiçbir zaman terör örgütü ile bir bağlantısı bulunmamış ve hiçbir eylemde yer almamıştır.

Yandaş Medya, 30 Ocaktan günümüze kadar geçen süreçte her türlü alçak iftira ve asparagas haberlerle halkın nazarında Hocaefendi’nin itibarını zedelemeye çalışsa da başarılı olamamıştır.

 

SEMRA KUYTUL HOCAHANIMIN YAZILARI YANDAŞ MEDYANIN YALAN HABERLERİNE BOMBA ETKİSİ YAPTI

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin eşi Semra Kuytul Hocahanım, bir taraftan bu sürecin sorunsuz bir şekilde geçmesi için mücadele ederken diğer taraftan da yandaş medyanın bitmek bilmeyen iftira haberlerine açıklamalar yayınladı ve süreçle ilgili onlarca makale yayınladı. (Yazılara ulaşmak için; semrakuytul.blogspot.com /semrakuytul.com )

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’YE GELEN DESTEKLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

30 Ocak Salı gününden itibaren Türkiye’nin birçok şehri ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmeye başlayan destek mesajları her geçen gün artarken zulme karşı tepkiler de aralıksız devam ediyor.

Mazlumun hakkını savunan adaletli açıklamalarıyla, özellikle son yıllarda toplumun her kesiminin teveccühünü ve sevgisini kazanan Hocaefendi’ye; Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü ve objektif bakabilen vicdan sahibi halktan gelen destek mesajları, onun “Bölen Değil Birleştiren Hoca” olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri ve destekleyenleri, gerek 10 günlük emniyet önünde bekleme sürecinde gerekse de Semra Kuytul Hocahanım’a yaptıkları ziyaretlerle desteklerini ve üzüntülerini ifade eden ettiler.

Sosyal medyada da destekler artarken, Twitter’da yapılan gündem çalışmalarında atılan on binlerce tweetlerle, yapılan bu zulüm ve adaletsizlikler Türkiye gündemine oturdu.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri tarafından başlatılan imza kampanyasında atılan imzalar her gecen gün artmaktadır. 

 (Kampanyaya destek olmak için; frk.cc/imzala )

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ KİMDİR?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, 1965 yılında Adana’da dünyaya geldi. Allah’ın lütfuyla dine temayülü olan bir çocuk olarak yetişti. Çocukluğunda camiye gider, arkadaşlarını camiye götürür ve namaz kıldığı camiyi temizlerdi. Özellikle babasından gördüğü dini hassasiyet ve hocalardan almış olduğu İslamî dersler ışığında Kur’an ve Sünnet sevgisiyle büyüdü.

22 Kasım 1994’te kurduğu Furkan Vakfında yaptığı çalışmalarla Öncü bir nesil yetişmesine vesile olarak, bununla İslam Medeniyeti idealini gerçekleştirmeyi hedeflemiştir.  Evli ve 5 çocuk babası olan Hocaefendi, ömrünü İslam Davasına adamış ve bu uğurda yıllarca çeşitli hizmet faaliyetleri yürütmüştür.

İlgili Haber;

Alparslan Kuytul Hocaefendi Kimdir?

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN DAVASI NEDİR?

Hocaefendi, yeryüzünde Allah’ın değil, insanların dediğinin olduğunu ve Allah’ın hükmetme hakkının gasp edildiğini gördüğü için, “Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olmalı” diyerek tepkisini göstermekte ve Tevhid davasıyla insanları uyandırmaya çalışmaktadır. Öte yandan Müslümanların içinde bulunduğu durum, görülen zulümler ve neslimizin gidişatı onu derinden üzmekte ve mazlum ümmetin kurtuluşu için Rabbanî bir hareketin ortaya çıkması için mücadele etmektedir.

HOCAEFENDİ’YE YAPILANLARIN ASIL SEBEBİ; TEVHİDİ ANLATIYOR OLMASI!

Yıllardır Tevhidî söylemleriyle birlikte hakkın yanında zulmün karşısında duran Alparslan Kuytul Hocaefendi, Ak Parti hükümetinin çeşitli engellemelerine maruz bırakıldı.

Engellemelerin Gerçek Sebebi

Alparslan Kuytul Hocaefendi, konferanslarının engellenmesi sürecinde yaptığı bir konuşmasında gerçek sebebi şu sözlerle açıkladı.

“…İşte bütün mesele bu hareketin büyümesi!

Artık mızrak çuvala sığmıyor!

Bu hareket İslam medeniyetini savunuyor!

İşte bütün mesele, bu hareketin Tevhidi anlatıyor olması!...

Sadece kültürel faaliyet yapıyor olsaydık bizi başlarında gezdirirlerdi. İslam düşmanları Tevhidi anlatmamızdan ve büyümemizden rahatsız... Hükümete gelince; onlar da kendilerine yönelttiğimiz bir takım meselelerdeki tenkitlerimizden rahatsız.

Irak politikanızı tenkit ettik haklıyız! Suriye politikanızı tenkit ettik haklıyız! Laikliği tavsiye ettiniz, tenkit ettik haklıyız!

Allah bir cemaate bir vazife verirse sancağı ona teslim etmek istiyorsa hiç kimse o sancağı ellerinden alamaz!

 

SEMRA KUYTUL HOCAHANIMIN DİLİNDEN HOCAEFENDİ…

Çok Onurlu Bir İnsan!

Hayatında onurunu, şerefini zedeleyecek en küçük bir söz veya davranışı olmamıştır diyebilirim. Hatta kendisinin tertemiz olduğu bir yana tertemiz bir nesil yetiştirmek için gece gündüz mücadele etmiş, onun vesilesi ile niceleri nice günahlardan vazgeçmiştir. Buna şahit binlercesi var. Böyle temiz bir hayat yaşayıp, tüm suçlarla mücadele edip da suçlu muamelesi görmek çok zordur elbette… Şu anda Türkiye’de aklı başında olup da onu suçlu gören kimse yok! Ya da her zaman dediğim gibi, onun suçunu herkes biliyor: Doğruları korkusuzca söylemek! Memlekette şu anda hakkı konuşmak suç değil mi? BÖYLE SUÇA CAN KURBAN!

 

ALPARSLAN KUYTUL HOCAEFENDİ’NİN İLMİ KONFERANS VE DERSLERİ

Mısır’ın Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesinden mezun olan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 23 yıldan beri bir yandan ilmî dersler vermekte, diğer yandan yurt içi ve yurt dışında halka açık konferanslar düzenleyerek toplumsal bir bilinç oluşmasını sağlamaya çalışmaktaydı. Ayrıca üniversiteli gençlerle söyleşi, kitabevi sohbetleri, skype üzerinden dersler, zulme karşı gerçekleştirdiği mitingler, Ramazan ayında iftar programları ve Ramazan sohbetleri düzenlemekteydi.

Ayrıca 2014 yılından beri konferansları engellemeye başlamış, önce spor salonları verilmemiş ve konferansların TV kanallarında yayınlanması engellenmiş daha sonra ise düğün salonlarında bile konferans yapmasına müsaade edilmez hale gelmiştir.

İslam Ümmetinin kurtuluşunun alim ve aydın vasıflı insanların yetiştirilmesinden geçtiğine inanan Alparslan Kuytul Hocaefendi, bu amaçla yıllardır talebeleriyle ilmi, siyasi, manevi ders, tefsir programları gerçekleştirmiştir. Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi 256 konferans gerçekleştirmiştir.

Furkan Haber olarak, ülkemizde yapılan her türlü adaletsizlik ve zulmün son bulmasını, Muhterem Alparslan Kuytul Hocaefendi ile birlikte 4 arkadaşının bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını Allah’tan niyaz ediyoruz.

 

 

Etiketler:   TEM


0 Yorum

Yorum Yaz