Antep Adliyesi’nde Adalet Nöbeti

Antep Barosu'nun hukuksuzluklara karşı başlattığı Adalet Nöbeti'ne TBB Başkanı Erinç Sağkan ve 11 kentin baro başkanları katıldı.

Antep Adliyesi’nde Adalet Nöbeti
27 Mayıs 2022 17:21:16

Antep Barosu son dönemde mahkemelerde alınan hukuksuz kararları protesto etmek ve tutuklu bulunan avukatlar için sembolik Adalet Nöbeti tuttu. Antep Adliyesi önünde tutulan nöbete Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Adıyaman, Antalya, Bursa, Antep, Van, Urfa, Hatay, Maraş, Mardin, Mersin ve İstanbul baro başkanları da katıldı. Antep Barosu’ndan onlarca avukatın yer aldığı nöbete Antep Bölge İdare Mahkemeleri binası önünde 4 Eylül 2021 tarihinden bu yana Adalet Nöbeti tutan Hasan Bodur ve bir çok demokratik kitle örgütü temsilcisi de destek verdi.

Nöbete katılan isimler yakalarıa Gezi Davası’nda tutuklanan avukat Can Atalay’ın fotoğrafını astı. “Avukatların sesi kesilirse vatandaşın nefesi kesilir” ve “Herkes için adalet” pankartının açıldığı nöbette konuşan Antep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “Avukatlık mesleği saldırı altında. Cezaevlerinde çok sayıda avukat var. Biz mahkeme salonlarında ve dışında adalet istiyoruz” dedi.

SAĞKAN: SUSMAYACAĞIZ

TBB Başkanı Erinç Sağkan ise adaletsizliklerin arttığına dikkati çekti. Avukatların yaşanan hukuksuzluklara karşı hiç bir zaman susmadığını, susmayacağını belirten Sağkan,”Milyonlarca insanın sesi kesilmesin diye bugün burada nöbetteyiz” ifadelerini kullandı.

Ardından söz alan Adıyaman, Antalya, Bursa, Antep, Van, Urfa Hatay, Maraş, Mardin, Mersin ve İstanbul baro başkanları yaptıkları konuşmalarda yargı bağımsızlığına vurgu yaparak, tutuklu avukatlar için tahliye çağrısında bulundu. Konuşmalar sık sık “Savunma susmadı susmayacak”, “Korkmuyoruz biat etmiyoruz” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla kesildi.

Nöbetin ardından kentsel dönüşüm nedeniyle mağdur olan ve buna karşı tek başına Adalet Nöbeti tutan Hasan Bodur, yaşadığı hukuksuzluğa ilişkin baro başkanlarına aktarımda bulundu.



0 Yorum

Yorum Yaz