Arınç'tan Şok İfadeler: 2 Yıldır Ambargo Var!

Eski Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Röportajın öne çıkan kısımları şöyle idi.

Arınç'tan Şok İfadeler: 2 Yıldır Ambargo Var!
25 Eki 2015 12:15:10

"Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aramıza buzdan duvarlar girdi. Heyecanımı, birilerine olan sevgimi kaybetmiş olabilirim..."  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte AKP'yi kuran üç kişilik çekirdek kadroda yer alan eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisine ve AKP yanlısı medyaya ağır eleştiriler yöneltti. Arınç "İki yıldan bu yana kendi sorumlu olduğum TRT’de, diğerleri de bir yıldan bu yana bu kişi televizyona çıkmayacak, ne söyleyeceği belli olmaz diye bana ambargo uygulanıyor. Ben niye tehlikeli bir insanım, üzerime soru işareti koymaya utanmıyor musunuz? Kendi sorumlu olduğum TRT'de ve Anadolu Ajansı'nda Bülent Arınç'ın ambargolu olması hicrandır" dedi.

"Birilerinin medyaya verdiği talimatlara" değinen ve "Benim çıkacağım yerler bellidir. Yanlış şeyler söylemiyorum, yanlıştır diyenlerle seçimlerden sonra çok daha rahat konuşacağız" diyen Arınç, AKP yanlısı medyada kendisini ve Gül'ü hedef alan yayınlar için "zıpır güruh" ifadesini kullandı.
 
Arınç, 7 Haziran ve 1 Kasım'da AKP'den milletvekili adayı olmamasıyla ilgili olarak "Benim muhatabım partimizin genel başkanıdır. Kendime göre sebeplerimi ifade ettim, özür diledim, beni bağışlamalarını söyledim. Partide aktif bir göreve hayır dedim. Bir gece 12’den 4’e kadar görüşmemiz oldu. Bana hak verdi" dedi.
 
Arınç, "Son MKYK’ya girmedim, çok üzülenler olabilir, çok sevinenler de olabilir. Ara vermek gerekir. 20 senedir parlamentodayım. Bu şüphesiz bir tecrübedir" diye konuştu.
 
Bülent Arınç, "Birlikte siyaset yaptığınız insanlarla aranıza buzdan duvarlar girmişse ara vermenin zamanı gelmiştir. Konuşmalarım açıktır, yoruma açıktır. İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmelidir" dedi.

t24

Etiketler:   Ambargo


0 Yorum

Yorum Yaz