• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Atatürk Parkında Pankartlarla Video Çekimine İzin Verilmemesi Hakkında Semra Kuytul’dan Açıklama

Atatürk Parkında Pankartlarla Video Çekimine İzin Verilmemesi Hakkında Semra Kuytul’dan Açıklama

Alparslan Kuytul Hoca’nın 22 Ocak 2019 tarihli mahkemesine 40 gün kala Furkan Gönüllüleri’nin Atatürk Parkında yapmak istediği açıklamanın engellemesi hakkında Semra Kuytul açıklama yaptı.

Atatürk Parkında Pankartlarla Video Çekimine İzin Verilmemesi Hakkında Semra Kuytul’dan Açıklama
15 Ara 2018 23:44:52

10 aydır hukuksuzca tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hoca’nın 22 Ocak 2019 tarihli mahkemesine 40 gün kala Furkan Gönüllülerinden bir grup, Adana Atatürk Parkında açıklama yapmak istedi. Ancak polisin engellemesi üzerine İ.D açıklamayı tek başına gerçekleştirdi.

Semra Kuytul, aynı gün Atatürk parkında kendisi ile gerçekleştirilen bir röportajda İ. D’nin neden tek açıklama yapmak zorunda kaldığını anlattı.

Semra Kuytul ile yapılan röportaj şu şekilde;

İ.D.: 22 Ocak’ta ki duruşmaya 40 gün kala yargıya, yetkililere ve medyaya sormak istediğimiz 40 soru ile ilgili bir açıklama yapmak üzere Atatürk parkında toplandık; 15 20 kardeşimizle bir araya geldik kısa bir röportaj gerçekleştirdik, ardından Emniyet güçleri gelerek bazı konularda bize bilgilendirme yaptılar. Semra Kuytul hocahanım ile görüştüler hocam isterseniz siz bahsedin

Semra Kuytul: Polis memurları toplu bir etkinliğin düzenlenemeyeceğini savcıyla görüştüklerini, savcılığın buna izin vermediğini dağılmaları gerektiğini söylediler. Bizde bunun bir basın açıklaması olmadığını bir video çekimi olduğunu mikrofon kullanılmayacağını, slogan ve benzeri hiçbir şeyin yapılmadan gerçekleştirilecek küçük çaplı bir etkinlik olduğunu izah ettik. O esnada röportajımızı tamamladık ama akabinde o 40 soruyu okuyacağımız kısma geldiğimizde bir beş dakika daha müsaade istedik buna müsaade edemeyeceklerini karşı karşıya gelinebiliceğini söylediler bizde dayatmadık, diretmedik arkadaşlarımıza dağılmalarını söyledik. Bu arada memurlardan birisi 3 kişiden fazlası topluluk kapsamın da sayılacağını söyleyince bizde o zaman 3 kişi ile gerçekleştirelim diye düşündük ve diğer arkadaşlarımız oradan ayrıldılar ondan sonrasını sizde biliyorsunuz...”

Açıklamanın tamamı;



0 Yorum

Yorum Yaz