• Anasayfa
  • DÜNYA Haberleri
  • Avrupa'da İslamofobi: İngilizlerin yarısı İslam'ı batı için tehlike olarak görüyor

Avrupa'da İslamofobi: İngilizlerin yarısı İslam'ı batı için tehlike olarak görüyor

İngiltere son dönem İslam Düşmanlığı'nın çıkış noktalarından biri. Ülkede üst üste gelen terör saldırıları medya ve sosyal çevrelerde yapılan algı oyunları ile Müslümanların üzerine yıkıldı. Yapılan son araştırma ise algı oyunlarının başarısını anlatıyor.

Avrupa'da İslamofobi: İngilizlerin yarısı İslam'ı batı için tehlike olarak görüyor
31 Ağu 2017 10:49:02

İngiltere'de başta Manchester, Londra, Westminister gibi büyük şehirlerde yapılan anket, ülkede Müslümanlar üzerine yapılan algı oyunlarının başarısını ortaya koyuyor. İngiltere ve Başkent Londra, son 2 yıl içinde pek çok büyüklü küçüklü terör saldırısına maruz kaldı. Bu saldırıların altında DEAŞ terör örgütünün imzası bulunuyor. 

İngiltere'deki bu terör saldırıları, İngilizlerin İslam'a bakışını günden güne etkiliyor. Bunun ispatı ise son yapılan anket oldu. İslamofobi izleme grubu Tell MAMA adlı grubun yaptığı anket çarpıcı sonuçlar verdi. Ankete göre İngilizlerin %50'si, İslam Dini'ni Batı Dünyası için bir tehdit olarak görüyor.

Tell MAMA'nın 'endişe verici' olarak nitelendirdiği anketin sonuçları bununla da sınırlı değil. Ankete göre İngiltere'deki Müslüman olmayan vatandaşlarn yüzde 42'si hayatında asla bir Müslüman'a güvenmeyeceğini söylüyor.

Yine ankete göre İngilizlerin 4'te 1'i İslamiyet'i şiddete teşvik eden ve uzak durulması gereken bir din olarak görüyor.

Tell Mama şirketi araştırmada 4000'den fazla katılımcıya güncel olaylarla ilgili 140 soru sorarak anketi gerçekleştirdi.  Reuters'ın haberine göre, araştırmacı şirket bu sonuçları İngiltere'de bir dini bölünme olarak algılıyor ve geleceğe umutla bakamadıklarını ekliyor. Araştırma şirketinin rapordaki son sözü ise dikkat çekici;
 



0 Yorum

Yorum Yaz