“Bir kez daha bu ihaneti yapmayın!”

Amr Ahmed Abdulaty Okasha adlı Mısır vatandaşının deport edileceği haberinin üzerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi yükseldi.

“Bir kez daha bu ihaneti yapmayın!”
15 Mar 2019 22:39:21

Amr Ahmed Abdulaty Okasha adlı Mısır vatandaşının, TEM ekiplerince Bayrampaşa’daki evine baskın yapılarak gözaltına alındığı ve birkaç günlük gözaltından sonra Mısır'a gönderileceği haberi sosyal medyada deprem etkisi yaptı.

Muhammed Abdulhafız’ın sisi cuntasına teslim edilmesinden sonra benzer bir vakanın yaşanmasını istemeyen sosyal medya kullanıcıları,"Bir kez daha bu ihaneti yapmayın!” diyerek yetkililere sert tepkilerle çağrı yaptı.

“Hayır, göndermeyin, bu kardeşlik midir? Bu muamele hangi vicdana sığar.” “Kanımız donuyor bu haberleri görünce! Biz Müslümanlar "Et ve tırnak gibi değil miydik?" Ne oluyor şimdi, neden zalime mazlumu teslim ediyoruz?” şeklinde duruma tepki gösteren vatandaşlar haksız deport işlemini durdurma çağrısı yaptı.

Aynı şekilde Mısırlı vatandaş Muhammed Abdulhafız’ın Türkiye’ye yaptığı siyasi sığınma talebi reddedilerek Mısır'a gönderilmiş ve orada gördüğü işkencelerden ötürü akli şuurunu kaybettiği bilgisi gelmişti.

Benzer zulümlerin bir daha yaşanmaması için sosyal medyadan yapılan sert tepkili paylaşım ve çağrılardan bazıları şöyle:



0 Yorum

Yorum Yaz