Bir Takipsizlik Kararı Daha! "Kitap Okuma Etkinliği" İnsani Bir Haktır!

Antalya’da kitap okurken gözaltına alınan 9 kişi hakkında “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla açılan soruşturma, takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

Bir Takipsizlik Kararı Daha! "Kitap Okuma Etkinliği" İnsani Bir Haktır!
15 Mar 2019 13:48:34

Antalya, Konyaaltı ilçesinde “Alparslan Hoca İle Aynı Saatte Kitap Okuma” etkinliği kapsamında sessiz bir şekilde kitap ve dergi okurken gözaltın alınan 3’ü bayan 9 kişi hakkında açılan “suçu ve suçluyu övme” soruşturmasında cumhuriyet savcısı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

17.02.2019 tarihinde Antalya Olbia kent meydanının sahile bakan kısmında çimenlerin üzerinde, özgürlük atkılarıyla kitap okuyan 9 kişi kalabalık bir polis ekibi tarafından gözaltına alınmış haklarında Alparslan Hocaya ithafen “suçu ve suçluyu övme” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

"DOSYADA SUÇ DA SUÇLUDA YOK"

Dosyayı inceleyen savcılık, Alparslan Hocanın suçlu olduğuna dair dosyada tek bir belge olmaması, suçlu olsa dahi kitap okuma etkinliğiyle suçu övme şartlarının oluşmadığı ve 9 kişinin kamu düzenini bozacak herhangi bir eylemde bulunmadıkları sebebiyle suç unsurlarının gerçekleşmediğini belirtti.

KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ ANAYASAL BİR HAKTIR

Savcılık, bu etkinliğin Anayasa, AİHS ve evrensel hukuk kurallarınca güvence altına alınan düşünce ve düşünceyi yayma hürriyeti kapsamında kaldığını belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

KİTAP OKUMA ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

399 gündür büyük bir hukuksuzlukla Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocanın sevenleri uzun bir süredir her pazar günü Alparslan hoca ile aynı saatte kitap okuma etkinlikleri kapsamında kitap, dergi Kur’an-ı Kerim okumaya devam ediyorlar.

İlgili Haber;

Antalya’da Kitap Okuyanlar Gözaltına Alındı!


0 Yorum

Yorum Yaz