Bu Habere Dikkat!

Mil­li Ga­ze­te Yazarı Mus­ta­fa Yıl­dı­rım bugünkü yazısında, “Ba­şör­tü­sü so­ru­nun çö­zül­dü­ğü­nü fa­kat şim­di de te­set­tür so­ru­nun baş­la­dı­ğı­nı­” yaz­dı.

Bu Habere Dikkat!
01 Nis 2015 11:49:29

Yıl­dı­rım, “Ba­şör­tü­sü so­ru­nu çö­zü­lü­ver­mek­le be­ra­ber ba­şör­tü­sü de, İs­lâ­mî pek çok de­ğer de çö­zü­lü­ver­di­…” yo­ru­mun­da bu­lun­du.

İŞTE O YAZI:

“Gü­nü­müz­de ar­tık ba­şör­tü­lü kız­la­rı­mız, sa­kal­lı-sa­kal­sız de­li­kan­lı­la­rı­mız en müm­taz okul­lar­da oku­mak­ta­lar. Özel sek­tör­de, dev­let da­ire­le­rin­de hat­ta ad­li­ye­ler­de bi­le gö­rev yap­mak­ta­lar. Ar­tık, ül­ke­miz­de yıl­lar­ca kan­gren ha­li­ne ge­len ba­şör­tü­sü so­ru­nu çö­zü­lü­ver­miş­ti. Ba­şör­tü­sü so­ru­nu çö­zü­lü­ver­mek­le be­ra­ber ba­şör­tü­sü de, İs­lâ­mî pek çok de­ğer de çö­zü­lü­ver­di­… 

Evet, ba­şör­tü­sü çö­zül­dü ve te­set­tür so­ru­nu baş­la­dı­… Kız­la­rı­mı­zın gi­yi­mi bir aca­yip ol­du. Er­kek­le­ri­mi­zi ise ta­nı­mak müm­kün de­ğil. Ka­fe­ler­de otu­rup sa­at­ler­ce çe­ne ça­lan, oku­nan ezan­la­ra ku­lak ka­bart­ma­yan bir ne­sil tü­re­di. Gi­yi­me ver­di­ği öne­mi te­mel İs­la­mi de­ğer­le­re ver­me­yen­ler de el­bet­te Müs­lü­ma­n’­dı­lar ama na­sıl bir Müs­lü­man? So­ru­yo­rum ey üm­met-i Mu­ham­med! Bu boş ver­miş­lik ya da vur­dum­duy­maz­lık ne­re­ye ka­dar de­vam ede­cek? 

Dev­let ka­de­me­le­rin­de gö­rev ya­pan ba­zı Müs­lü­man­la­rın ha­li­ni ise hiç sor­ma­yın! Yol­suz­luk, ar­sız­lık gır­la gi­di­yor. Her­kes bir­bi­ri­ni yol­suz­luk­la suç­lu­yor ama ne­den­se kim­se ön­lem al­mak için ça­ba har­ca­mı­yor. Özel­lik­le ye­rel yö­ne­tim­ler­de tür­lü de­di­ko­du­lar du­yul­mak­ta. İmar yol­suz­luk­la­rı ar­tık giz­li de­ğil, or­ta­da, göz­le gö­rül­mek­te­… Geç­mi­şin iman­lı genç­li­ği şim­di­le­rin imar­lı genç­le­ri du­ru­mu­na gel­di­ler. Da­ha dü­ne ka­dar fa­kir olan­lar bir an­da zen­gin­leş­me­ye ve sı­nıf­la­rı çok hız­lı at­la­ma­ya baş­la­dı­lar. Ar­tık Müs­lü­man­la­rın da üst sı­nı­fı oluş­tu ül­ke­miz­de. Her tür­lü mak­ya­jı ya­pan ve gi­yim­de ser­best olan Müs­lü­man­lar­la do­lu çev­re­miz. Ne­re­den, na­sıl bir ge­lir kay­nak­la­rı ol­du­ğu­nu bi­le­me­di­ği­miz tü­re­di zen­gin­ler ve su gi­bi pa­ra har­ca­yan genç­ler var et­raf­ta. 

O di­re­nen, azim­li, ka­rar­lı genç­ler­den son­ra böy­le bir nes­lin gel­me­si ol­duk­ça ma­ni­dar de­ğil mi? İman­lı genç­lik imar­lı bir nes­le ku­luç­ka gö­re­vi gör­dü ade­ta. Yok­luk için­de bü­yü­yen­ler var­lı­ğa gark ol­muş nes­le dö­nü­şü­ver­di­ler. Bu du­rum­dan ra­hat­sız olan­lar da var el­bet­te ama on­la­rın sa­yı­sı o ka­dar az ki! Müs­lü­man­la­rın ye­ni­den te­mel İs­la­mi de­ğer­ler üze­ri­ne ka­fa yor­ma­la­rı ve ek­sik yer­le­ri ta­mam­la­ya­rak ken­di­le­ri­ne gel­me­le­ri ge­rek­li aci­len. Yok­sa bu gi­di­şat pek hay­ra ala­met de­ğil!”



0 Yorum

Yorum Yaz