Çavuşoğlu: Rusya'dan uçak alacağımızı hiçbir zaman söylemedik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Moskova'da Rusya yapımı SU-57’yi incelemesi sonrası "Türkiye, F-35’lere karşılık SU-57 mi alıyor?" sorularına neden olurken Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan açıklama geldi.

Çavuşoğlu: Rusya'dan uçak alacağımızı hiçbir zaman söylemedik
30 Ağu 2019 22:26:24

Türkiye ile ABD arasında kriz haline gelen S-400 füze savunma sistemlerinin sevkiyatının başlamasının ardından Amerika, Türkiye'yi F-35 programından çıkartmıştı. Yaşanan bu gelişme sonrası Türkiye rotasını Rusya'ya çevirmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin İdlib kentinde Rusya destekli Suriye ordusunun ilerleyişi ve Türk askerî gözlem noktalarına yönelik saldırıların ardından özel İdlib gündemiyle gittiği Moskova'da Rusya’nın yeni nesil savaş uçağı SU-57'yi incelemişti. Rusya Devlet Başkanı Putin'in ilk olarak Erdoğan'a SU-57'leri tanıtması ve ikilinin yeni nesil savaş uçağıyla görüntü vermesi "Türkiye, F-35’lere karşılık SU-57 mi alıyor?" sorularına neden olurken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan çarpıcı açıklama geldi.

Çavuşoğlu, Norveç'in başkenti Oslo'da katıldığı bir forumda "Rusya'dan uçak alacağımızı hiçbir zaman söylemedik. F-35 programının parçasıyız" diye konuştu.

ERDOĞAN: NEDEN OLMASIN BOŞUNA GELMEDİK BURAYA

Erdoğan, Moskova dönüşü "Su-35 ve Su-57 uçaklarını da incelediniz. F-35'lerin verilmemesi halinde Türkiye bu uçakları alternatif olarak değerlendirebilir mi?" sorusuna "Niye olmasın boşuna gelmedik buraya" yanıtını vermiş, şunları söylemişti:

"Bununla ilgili daha önce açıklamalarımızı yaptık. Bir defa şunun bilinmesi lazım; biz hiçbir zaman kendi bağımsızlık mücadelemizi birilerinin dudaklarının arasına bırakamayız. Bu bağımsızlık mücadelemiz için uçak olsun, çeşitli savunma sistemleri olsun, helikopter olsun, bugüne kadar biz bunların teminini yaptık."



0 Yorum

Yorum Yaz