• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Irak ile zorlu günleri aşmak için beraber çalışacağız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Irak ile zorlu günleri aşmak için beraber çalışacağız

Bağdat'ta temasları sürdüren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Biz Türkiye olarak Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz" dedi. DEAŞ tehlikesi için de Çavuşoğlu "DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Irak ile zorlu günleri aşmak için beraber çalışacağız
09 Oca 2020 16:51:42

Bağdat'ta temasları sürdüren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Biz Türkiye olarak Irak'ın yabancı güçlerin çatışma alanı olmasını istemiyoruz" dedi. DEAŞ tehlikesi için de Çavuşoğlu "DEAŞ'in yeniden ortaya çıkmasına izin veremeyiz" ifadelerini kullandı.

Bağdat'aa günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Çavuşoğlu, Irak Başbakanı Abdulmehdi ile Irak Cumhurbaşkanı Salih ile de görüşme gerçekleştirmişti. Çavuşoğlu, Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Salih tarafından kabul edilmişti.

"IRAK'IN BU KRİTİK DÖNEMDE YALNIZ BIRAKMADIK"

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan paylaştığı mesajında, görüşmede Salih'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ilettiğini belirterek, şu ifadeler yer vermişti: 

"Irak'ın bu kritik dönemde yalnız olmadığını vurguladık. Bölgedeki gerginliği azaltmak için beraber yapabileceklerimizi değerlendirdik. Irak'ın birlik ve istikrarına verdiğimiz önemi belirttik."

IRAK BAŞBAKANI İLE DE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Çavuşoğlu, Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi ile görüşmesine ilişkin paylaştığı mesajda, "Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'yle görüşmemizde, zorlu bir dönemden geçen kardeş Irak halkıyla dayanışmamızın ve Irak'a desteğimizin devam edeceğini belirttik. Irak'ı bölgedeki gerginlikten uzak tutabilecek adımları ele aldık" ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı, bölgede artan gerginliğin azaltılması amacıyla sürdürülen yoğun diplomatik girişimler kapsamında Çavuşoğlu'nun günübirlik ziyaret gerçekleştireceğini duyurmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz