Emniyette işkence vakaları artarak devam ediyor: Baba ve oğlu hastanelik oldu

Sivil polisler Ataşehir’de 43 yaşındaki Yaşar Bayır’ı ve 23 yaşındaki oğlu Hüseyin Bayır’ı gözaltına aldı. Hüseyin Bayır, karakolda polisler tarafından saatlerce işkenceye maruz kaldıklarını anlattı.

Emniyette işkence vakaları artarak devam ediyor: Baba ve oğlu hastanelik oldu
03 Haz 2022 09:42:38

 İstanbul'un Ataşehir ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa mahallesinde geçtiğimiz hafta yapılan düğüne gelen sivil polisler 'şikayet olduğunu' söyledi ve erken bitirilmesini istedi. Aradan yarım saat geçtikten sonra polisler yeniden gelerek düğünün dağılmasını istedi.

Duruma tepki gösteren 23 yaşındaki Hüseyin Bayır ile polisler arasında sözlü tartışma çıktı. Polisler, Bayır ve 43 yaşındaki babası Yaşar Bayır'ı gözaltına alarak mahallede karakoluna götürdü.

‘SIRTINA VURDULAR, YUMRUKLADILAR…’

Bayır, karakol bahçesinde babası Yaşar Bayır’ın darp edildiğini görünce polislere tepki gösterdi.

Hüseyin Bayır sonrasında yaşananları şöyle anlattı: “Babamı darp ettiklerini görünce araya girdim. 10 tane polis babamın sırtına vurdu, küfür ve hakaret etti… Araya girmeye çalışınca benim de başıma, gözüme ve sırtıma vurmaya başladılar. Babamın sırtında bot izleri var. Benim de vücudumun çeşitli yerlerinde darp izleri var. İstanbul’un ortasında onlarca polis bize işkence yaptı. Bize bu işkenceyi yapan polislerin peşini bırakmayacağız" dedi.

DARP RAPORU ALDILAR

Hüseyin ve Yaşar Bayır 4 saatlik gözaltı sonrası serbest bırakıldı ve Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ne giderek darp raporu aldılar. Yapılan muayenelerinde baba ve oğulun vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu tespit edildi. 43 yaşındaki Yaşar Bayır, kırıklar yüzünden şu anda yatağa bağımlı yaşıyor. Bayır ailesi, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyerek bu kişilerin ceza almaları için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirtti.

Kaynak: Duvar

Etiketler:   polis işkencesi


0 Yorum

Yorum Yaz