Erdoğan rest çekti, ABD muhatap bile olmadı!

Erdoğan'ın restleri Amerika'ya pek etki etmiyor olsa gerek ki Erdoğan ABD'ye rest çektikçe kendisine daha düşük makamdaki bürokratlar cevap veriyor.

Erdoğan rest çekti, ABD muhatap bile olmadı!
11 Şub 2016 10:42:12

PYD ve YPG konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye çıkıştıkça ABD'den Erdoğan'a cevap verenlerin pozisyonu düşüyor.

Örneğin Erdoğan dün Muhtarlar toplantısında "YPG terör örgütü olarak görmüyoruz" diyen ABD'ye sert çıkmıştı.

Daha önce Erdoğan'a Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby cevap verirken, Erdoğan'ın dünkü açıklaması sonrası cevap bu kez Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner'den geldi. Toner, "PKK ile YPG arasında açık bir fark var" dedi.

ERDOĞAN: BEN MİYİM SENİN ORTAĞIN TERÖRİSTLER Mİ?

Latin Amerika ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin PYD ile ilişkisine değinerek, “Ben miyim senin ortağın, yoksa Kobanı’deki teröristler mi?” diye sormuştu.

Cumhurbaşkanı'na cevap ne Başkan Obama'dan ne de Başkan Yardımcısı Biden'den gelmişti.

Erdoğan'a cevabı ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby vermişti. Kirby açıklamasında "Türkiye’nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, İŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" demişti.

Kirby o konuşmasının devamında, PYD ve YPG'ye mühimmat desteğinin de devam edeceğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın "ben miyim senin ortağın yoksa Kobani'deki teröristler mi" sorusuna ABD'den "YPG'yi terörist olarak görmüyoruz" açıklaması gelmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün daha da kızdırdı.

Saray'da muhtarlara konuşan Erdoğan, aynı soruyu ABD'ye bir kez daha sordu.

Erdoğan "PKK ile PYD’nin, YPG’nin farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları elimizde. Amerika’ya diyoruz ki bu terör örgütüdür. Amerika’nın yetkilileri kalkıyor ‘hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz’... Ey Amerika size kaç kere söyledik, siz bizimle beraber misiniz, yoksa bu terör örgütü PKK ile PYD ile mi berabersiniz?"diye sordu.

Daha önce Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü aracılığı ile cevap veren ABD, aynı soruyu bir kez daha soran Erdoğan'a cevabı bu kez Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı ile verdi.

Mark Toner, dün yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Ey Amerika size kaç kere söyledik, siz bizimle beraber misiniz, yoksa bu terör örgütü PKK ile PYD ile mi berabersiniz" sorusuna "Türkiye, PKK ile YPG arasında bir bağ görüyor. PKK'nın terör örgütü olduğu konusunda biz çok açık olduk. Ancak biz PKK ile YPG arasında bir bağ görmüyoruz" sözleri ile cevap verdi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz