Erdoğan: Türkiye'yi gerçek anlamda bağımsız ülke haline getirmeyi başardık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 gerginliğiyle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. S-400 sevkiyatında birinci aşamanın tamamlandığını hatırlatan Erdoğan, "ABD'nin aklı selim hareket edeceğini umuyorum. Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz" dedi.

Erdoğan: Türkiye'yi gerçek anlamda bağımsız ülke haline getirmeyi başardık
26 Tem 2019 11:55:28

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşuyor.

"Sizlerle en son ocak ayında bir araya gelmiştik. Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği resmi sonuçlara göre 755 belediyeyi AK Parti adayları kazandı. Oy oranı olarak da yüzde 44 gibi önemli netice elde ettik" ifadesiyle sözlerine başlayan Erdoğan, açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

- Hırsları, kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakırsak, siyasette önemli bir nesil yetiştirdik. AK Parti'nin siyaset mayası da insan mayası da sağlamdır. Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti, önümüzdeki çeyrek, yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir. Her müessese gibi siyaset ve partiler de insanla var olur, insanla yürür.

'ÖNÜMÜZDE BÜYÜK ZAFERLER DURUYOR'

- Geçtiğimiz 1 asır boyunca yeni arayışlar peşinde koştuk. 21'inci asır yeniden dirilişimin, Rabbimize ve kendimize dönüşümüzün asrı olacaktır. AK Parti kadroları olarak büyük şahlanışa öncülük edebilirsek ne mutlu bize. Bugüne kadar yaptıklarımızla Türkiye'yi demokrasiden ekonomiye, altyapıdan dış politikaya kadar gerçek anlamda bağımsız ülke haline getirmeyi başardık. Büyük zaferler önümüzde duruyor. Rabbim ömür, sağlık ve imkan verdikçe kendim de bu yolda yürümeye devam edeceğim.

‘AK PARTİ ÜYELERİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİRECEKTİR’

- Biz muhalefet adaylarının yaptıkları gibi atıp tutup sözümüzü inkar etmedik. Hemen inkara başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar. Daha durun, önümüzde çok önemli süreç var. Ne yapacağınızı, ne yaptıklarınızı göreceğiz. AK Parti'nin belediye meclis üyeleri denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. İstanbul, Ankara gibi bir ilde kahir ekseriyet AK Partili meclis üyelerinde.

- Onların düşünceleri ve tavrı eleştiriye tabi. Parlamentoda böyle bir ekseriyet söz konusu değil. AK Parti'nin parlamentoya getirdiği yasa tasarısı bunu engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz, bu sizin için meşru; ama yerel yönetimlerde gayrimeşru. Nasıl bir iş bu? Demokrasinin gereği neyse AK Parti'nin üyeleri bütün görevlerini milletin hayrına olacak şekilde devam ettirecektir. Bunun için de şerde fren, hayırda... Yöntemimiz bu olacak. Ne aldanan olacağız, ne aldatan. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik, getiriyoruz.

- Vatandaşlarımızın dün bir arabası yokken, bugün bırakın bir arabayı, birçok yerlerde ellerinde bir araba iki araba var. Benim çiftçimin dün traktörü, biçerdöveri yokken şimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var.

'S-400'Ü NİSAN 2020'DE AKTİF OLARAK KULLANMAYA BAŞLAYABİLECEĞİZ'

- S-400 hava savunma sistemleri konusunda ABD'nin aklı selim hareket edeceğini umuyorum. Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz.



0 Yorum

Yorum Yaz