Ergenekon İçin Hükümet Yetkilileri Ne Demişti!

9 yıl Türkiye gündeminden düşmeyen, hakkında kitapların yazıldığı, belgesellerin dahi çekildiği ve dün verilen bir kararla olmadığı hükmüne varılan Ergenekon hakkında hükümet yetkilileri ne demişti?

Ergenekon İçin Hükümet Yetkilileri Ne Demişti!
22 Nis 2016 12:30:11

ERDOĞAN: BU DAVANIN SAVCISIYIM

15 Temmuz 2008- O dönem Başbakanlık koltuğunda oturan Erdoğan, Ergenekon savcılarının iddianameyi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiklerin bir gün sonra, “Bu davanın savcısıyım” çıkışında bulunmuştu. Dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Ergenekon davasında kendisine savcı yakıştırmasında bulunduğunu hatırlanan Erdoğan “Millet adına hakkı aramanın hakkı savunmanın gayreti içindeyiz, eğer bu anlamda savcılık ise evet savcıyım” demişti.

Bülent Arınç: “O SAVCILARA BÜTÜN TÜRKİYE’NİN BORCU VAR”

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise Ergenekon ve Balyoz davalarında verilen kararlara destek vermişti.arınç “Onlara bütün Türkiye’nin demokrasi adına büyük bir borcu var” demişti.

EGEMEN BAĞIŞ: HİZAYA SOKTUK

Dönemin Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise 2012 yılında Ergenekon ve Balyoz'da gözaltıa alınanları kastederek, “Maalesef Türkiye’de bulanık suda balık avlamaya alışmış zihniyetlerin hep önümüze engeller çıkarmaya çalıştığını gördük. Türkiye’dekileri hizaya soktuk” diye konuşmuştu.

YALÇIN AKDOĞAN: CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK HUKUKİ HESAPLAŞMASI

AKP Milletvekili ve Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise 2013 yılının Ağustos ayında yaptığı bir açıklamada “Cumhuriyet tarihinin en büyük hukuki hesaplaşması” tanımını yapmış ve “sadece bir zihniyetten hesap sorulmamış, aynı zamanda bu anlayış yargı yoluyla tasfiye edilmiştir.” demişti

HÜSEYİN ÇELİK: KURDA MERHAMET ETMEK KUZUYA ZULÜMDÜR

Dönemin AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik ise Ergenekon tutukluları için katıldığı bir televisyon programında “Şunu unutmamak lazım. Türkiye yıllardır darbe tehdidi altındaydı. Merhamet adaleti engellerse o merhametten maraz doğar. Kurda merhamet etmek kuzuya zulum etmektir” yorumunda bulunmuştu.

 



0 Yorum

Yorum Yaz