Erk Acarer: İşkence sokağa indi 'Güven Timleri' bir yurttaşı darp etti

2021 yılında İstanbul Şirinevler'de Recep Çelik evine giderken polisler tarafından vatandaşların gözü önünde şiddete maruz kaldı. Şikayetçi olan mağdur için 'basit yaralanma' dendi.

Erk Acarer: İşkence sokağa indi 'Güven Timleri' bir yurttaşı darp etti
09 Haz 2022 17:52:23

Gazeteci Erk Acarer, 2021 Nisan ayında İstanbul Şirinevler'de Recep Çelik adlı bir yurttaşın 'Güven Timleri'nden polisler tarafından darp edildiği görüntüleri paylaştı.

Acarer, polis memurları Emre Gürkan ve Erkan Koçhan'ın Çelik'e kelepçe takıp sürükleyerek zabıta kulübesinde darp ettiklerini, olay sonrası Recep Çevik'in psikolojik tedavi gördüğünü belirtildi.

Acarer'in paylaşımları şöyle:

"1-Vatandaşı öldüresiye dövmek basit yaralama, cezası ise ihtar!
Yer Şirinevler. 2021 Nisan ayında Recep Çelik adlı yurttaş evine giderken ‘Güven Timlerinde’ görevli 2 polis kimlik sordu! Çelik onlara güvenmedi, az ilerdeki ekip otosuna gitti, durumu anlattı ve kimliğini gösterdi.

2-Ekip otosunun yanına gelen Emre Gürkan, Erkan Koçhan adlı polisler, Çelik’e kelepçe taktılar. Sürükleyerek, zabıta kulübesine götürdüler. Büyük bir şiddet gösterdiler. Diğer polisler de zabıta da müdahale etmedi! Mağdurun, olaya dahil olan 2 polis daha var talebi dikkate alınmadı.

3-Polisler bu arada zabıtaya; “Kamera var mı?” diye sordular. “Yok” cevabını alınca, yerdeki yurttaşa tekmeler ve yumruklar ile vurmaya devam ettiler! Çelik, yaralandı ve rapor aldı. 1 yıldır, psikolojisi bozuk ve tedavi görüyor.

4-Şikayetçi oldu, iddianame düzenlendi ama ‘basit yaralama’ dendi. Hüküm geri bırakılacak. Sadece ihtar verilmesi istendi! Müthiş bir ‘Güven Timi’ Yurttaşa korku, uyuşturucu tacirine güven!
@suleymansoylu
Bu mudur?

5-İşkence sokağa taşmamış, sokakta kurumsallaşmış. Bir sonraki aşama Yeniçeri ocağının son döneminde olduğu gibi kadını istismar esnaftan haraç mı? Tensip Kararını da ekliyorum. Kolluk adını bilhassa kapamadım. Yurttaş kimsesiz değildir!"



0 Yorum

Yorum Yaz