Fırat'ın doğusunda ilk ortak devriye tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri ile ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye'de Fırat'ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ilk ortak kara devriyesini gerçekleştirdi.

Fırat'ın doğusunda ilk ortak devriye tamamlandı
08 Eyl 2019 13:45:27

Fırat’ın doğusundaki bölgede Türkiye ve ABD tarafından ortak güvenli bölge tesis edilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde somut bir adım atıldı.

Türkiye ile ABD askerleri ilk kara ortak devriyesine çıktı.

Kirpi tabir edilen 6 zırhlı araç, Akçakale'den sınırın Suriye tarafına geçti. Öbür tarafta bekleyen ABD'nin 6 zırhlı aracıyla buluştu.

TEL ABYAD KIRSALINDA

Sınırın sıfır noktasında bir araya gelen TSK ve ABD konvoyu komutanları, burada bir süre yapılacak devriye planını görüştü. Askeri konvoy ardından yaklaşık 25 kilometre batıdaki Telabyad tarafına yöneldi. Bu yönde bir süre gözlemlerde bulunan ortak konvoy, ardından güneye doğru daha iç kısımlara hareket etti. 

İHA'LAR VE HELİKOPTERLER EŞLİĞİNDE

İHA ve helikopter desteği de verilen devriye faaliyetleri boyunca sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği devam etti. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Suriye'nin kuzeyinde ve Fırat'ın doğusunda güvenli bölge tesisi faaliyetleri kapsamında TSK ve ABD askeri personeli, kara araçları ve İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) yer almasıyla ilk ortak kara devriyesine Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin güneyinde, Suriye tarafında başladı."

ÜÇ SAAT SÜRDÜ

Sabah saat 10.00 sularında başlayan devriye, yaklaşık 3 saat sonra sona erdi. 

TSK konvoyu Türkiye sınırına yaklaşırken, yerli üretim ATAK helikopterler, bölgede uçuş yaparak Türk birliklerini karşıladı.

Millî Savunma Bakanlığı'ndan şu açıklama geldi:

"Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi için TSK ve ABD personelinin ilk müşterek kara devriyesi planlandığı şekilde icra edildi."

Sınırın sıfır noktasındaki gelişmeleri çok sayıda basın mensubu takip etti



0 Yorum

Yorum Yaz