Furkan Gönüllüleri Bu Sene de İtikâf Sünnetini İhya Etti

Her yıl Ramazan ayının son günlerinde itikâfa giren Furkan gönüllüleri, unutulan itikâf sünnetini bu yıl da ihya etti.

Furkan Gönüllüleri Bu Sene de İtikâf Sünnetini İhya Etti
03 Haz 2019 18:57:12

Türkiye’nin dört bin tarafında bulunan Furkan Gönüllüleri Ramazan ayının son on gününü bu yılda camilerde ibadetle geçirdiği görüldü.

Peygamber Efendimizin müekked sünnetlerinden olan itikâf sünnetini ihya etmeye gayret eden Alparslan Kuytul Hocanın, 20 yılı aşkın süredir talebeleri ile birlikte camilerde itikâfa girdiği bilinmekteydi.

Fakat 16 aydır haksız bir şekilde tutuklu yargılanması sebebiyle bu yıl da itikafa camide giremedi.

Alparslan Hoca camide itikafta bulunamasa da Türkiyenin çeşitli şehirlerinde camilere giden ve itikafa giren sevenleri, unutulmuş sünneti hatırlatmak amacıyla sosyal medyada paylaşımlar yaptı.

Camide ibadet ederken veya dini içerikli sohbet esnasındaki fotoğraflarını paylaşan gönüllüler, itikaf ibadetini özendirmeye ve hatırlatmaya gayret etti.

Türkiye'nin dört bir tarafında yüzlerce camiide itikafa giren binlerce gönüllü, cami cemaatiyle kaynaşma fırsatı bulduklarını ifade etti.

İtikaf süresince camiyi evleri olarak gören gönüllüler, sosyal duyarlılık göstererek camileri temizledikten sonra itikâflarını tamamladı.

İtikafın amacı: İnsanın dünyevi meşgalelerden uzaklaşmasını, Rabbine daha fazla yakınlaşmasını ve maneviyatının yükselmesini sağlar. Geçmiş hayatının muhasebesini yapmasını, önündeki hayatı ile ilgili kararlar almasını sağlar.
İtikaf: ruhu arındırmak, temizlemektir. Allah'la başbaşa kalmak O'na yönelmektir. Günahlara tövbe etmektir. ibadete daha çok zaman ayırmaktır. Kur'an'la iç içe olmaktır. Dünyanın meşguliyetlerinden kurtulmaktır.
Aişe radiyallahu anha'dan: "Allah Resulü sallallahu aleyhi ve sellem, ölünceye kadar Ramaza'nın son on günü itikafa girerdi. Ondan sonra hanımları da itikafa girdiler."
Rasulullah Efendimiz (s.a.v) şöyle buyurdular ki; İtikafa giren kişi, bütün günahlardan uzak kalır ve bütün iyilikleri yapan bir kişiye verilen sevap kadar da sevap kazanır. İbn-i Mace

Yapılan paylaşımlardan bazıları;

 

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz