Furkan Nesli Dergisi Yazarı Murat Gülnar Alparslan Kuytul Hoca'yı Anlattı

Furkan Nesli Dergisi yazarlarından Murat Gülnar, 329 gündür haksız bir şekilde tutuklu yargılanan ve derginin başyazarı olan Alparslan Kuytul Hoca'yı anlattı.

Furkan Nesli Dergisi Yazarı Murat Gülnar Alparslan Kuytul Hoca'yı Anlattı
03 Oca 2019 14:20:55

Dün Furkan Nesli Dergisi resmi twitter hesabından yayımlanan röportajda dergi yazarı Dr. Murat Gülnar kendisine iletilen soruları cevapladı.

Alparslan Kuytul Hoca'nın dava adamı ve topluma örnek oluşu hususlarında bilgi veren Gülnar "Alparslan Kuytul Hocamla tanıştıktan sonra bu dinin bir davası olduğunu öğrendim" açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 6 dakika süren röportajda Furkan Nesli Dergisi yazarı Gülnar, Alparslan Kuytul Hocanın bir dava adamı olduğunu şu sözlerle anlattı;

Hocamızla tanıştıktan sonra bu dinin Kelime-i Tevhid davası olduğunu, bu dava ile dini yaşamamız gerektiğini öğrendim. Hocamız bize bu dava için geçmişten günümüze kadar nice peygamberlerin, onları takip eden insanların ne tür çileler çektiğini öğretti. Bizi bir nevi Kur’an ile tanıştırmış oldu. Kur’an’a bakışımızı, olaylara bakışımızı, davaya bakışımızı değiştirdi. İslami doğru bir şekilde yaşamamızdan çok büyük emeği olduğunu söyleyebilirim.

Hocamızın alim ve aydın yönü var.

Davasını her türlü engele rağmen yaşayan, anlatan ve Kelime-i Tevhid davasının gereğini yapan bir insan. Bizde davayı böyle öğrendikten sonra onu kendimize örnek edindik.

Öğrendiklerini evvela kendi hayatında yaşıyor. Fedakarlığı, azmi, mücadelesi ile gerçek hayatta bunu sergiliyor.

Röportajın tamamı şu şekilde;

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz