Gaziantep'te Furkan Gönüllüsü 11 Çocuk Hakim Karşısına Çıkacak!

Antep'te Furkan Gönüllüsü 11 çocuk bugün hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 10'u "Özgürlük Yürüyüşü"ne katılmakla suçlanan çocuklardan bir diğeri polise görevini yaptırmamak iddiasından yargılanacak.

Gaziantep'te Furkan Gönüllüsü 11 Çocuk Hakim Karşısına Çıkacak!
22 Eki 2020 08:59:32

Suçları "Özgürlük Yürüyüşü"ne katılmak!

Furkan Gönüllüsü 10 çocuk hakkında "Özgürlük Yürüyüşü"ne katıldıkları gerekçesiyle açılan davanın 2'nci duruşması bugün Gaziantep 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde gerçekleşecek.

Alparslan Kuytul Hoca'nın tutukluluk sürecinde tüm mazlum ve mağdurlar için Furkan Vakfı Gönüllüleri tarafından "Özgürlük Yürüyüşü" adı altında başlatılan eylemlerden dolayı bugün 10 Furkan Gönüllüsü çocuk Gaziantep 3'üncü Çocuk Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Atkı ile yaptıkları yürüyüşün 2911 sayılı kanuna aykırı olduğu iddia edilerek açılan davada, 12 yaşından küçük 2 çocuk için ek kovuşturmaya yer olmadığı bildirilmişti.

Aynı suçlamadan Gaziantep 28'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 16 büyük kişinin ise 8'inci duruşması gerçekleşmişti.

Furkan Gönüllüsü Bir Çocuk İse Polise Direnmekle Suçlanıyor!

Gaziantep 2'nci Çocuk Mahkemesi'nde görülecek olan davada yargılanan Furkan Gönüllüsü bir çocuk daha hakim karşısına çıkacak. 4'ncü duruşması gerçekleşecek olan çocuğun, polise görevini yaptırmamak için direndiği iddia ediliyor.

Antep'te Furkan Gönülülerinin 3 Kasım 2019 tarihinde "Süleymancılar" olarak tanınan camianın yıkılan Kur'an kursu için düzenlenen basın açıklamasına katılan çocuk, polise görevini yaptırmama ve 2911 sayılı kanununa direndiği iddiasıyla suçlanıyor.

Olay esnasında polisin orantısız muamelesine maruz kalarak gözaltına alınan 31 kişi hakkında ise herhangi bir mahkemenin açılmadığı biliniyor.



0 Yorum

Yorum Yaz