Google, Zoom'u Neden Yasakladı?

Tüm dünyada Corona virüsünün hızla yayılması sonucu İnsanların büyük bölümü evlerine kapanmak durumunda kaldı. Şirket çalışanları ise çalışmalarına Zoom gibi uygulamalarla iletişim kurarak devam ediyor. Google, Zoom'u kendi çalışanlarına yasaklama kararı aldı.

Google, Zoom'u Neden Yasakladı?
09 Nis 2020 10:31:51

Dünya genelinde yaşanan değişim ile beraber bazı iletişim uygulamalarının kullanımı da büyük ölçüde arttı. Bu uygulamalar arasında Slack, Microsoft Teams ve video konferans platformu Zoom olmakta. Zoom uygulaması medya kuruluşları tarafından canlı yayınlarda da sıkça tercih edilen bir servis haline geldi.


Kısa sürede büyük ilgi gören Zoom, geçtiğimiz günlerden bu yana kullanıcı verilerini sızdırmakla suçlanıyor. Şirket bazı güvenlik sorunlarını kabul etti ve bu duruma çözüm getirmek adına 3 ay süre istediğini açıkladı. Ancak buna rağmen bazı şirketler çalışanlarının Zoom kullanmasını yasaklama kararı alıyor. Bir süre önce SpaceX çalışanlarına Zoom kullanımını yasakladığını duyurmuştu. Benzer bir karar son olarak Google’dan geldi.


Teknoloji devi Google’ın dünya çapında faaliyet gösteren binlerce çalışanı bulunuyor. Çalışanların birbirleri ile iletişimi için kullandığı uygulamalardan birisi de Zoom olmakta. Şirket uygulamaya dair güvenlik endişelerinin ortaya çıkması ile beraber çalışanlarına bir yasaklama getirdi. Google tarafından çalışanlara bir e-posta gönderildi ve kurumsal bilgisayarlardan Zoom uygulamasının kaldırılması istendi.


Şirket adına açıklama yapan bir sözcü konuya ilgili, “Çalışanlarımızın şirket ağımız dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikamız uzun süredir devam ediyor.” diye konuştu. Bu açıklamadan anlaşılacağı üzere alınan karar sadece Zoom ile sınırlı değil. Şirket benzer uygulamaların da güvenlik risklerine sahip olabileceğini düşünüyor ve çalışanlarını bu konuda uyarıyor.

Etiketler:   Yasak google


0 Yorum

Yorum Yaz