• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Hukuksuzca Tutuklanarak Ağrı Cezaevine Sürgün Edilen Alparslan Hoca Hakkında Bir Dava Daha Açıldı!

Hukuksuzca Tutuklanarak Ağrı Cezaevine Sürgün Edilen Alparslan Hoca Hakkında Bir Dava Daha Açıldı!

HSK'nın Osman Kavala'yı tutuklayan hakimlerin listesini istemesi hakkında yaptığı konuşması üzerinden Alparslan Hoca'ya yeni bir dava daha açıldı!

Hukuksuzca Tutuklanarak Ağrı Cezaevine Sürgün Edilen Alparslan Hoca Hakkında Bir Dava Daha Açıldı!
02 Haz 2022 21:28:14

Talimatlı Yargı İş Başında!

Furkan Hareketi Lideri Alparslan Kuytul Hoca'nın, Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) Osman Kavala’yı tutuklayan ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına rağmen tahliye etmeyen hakimlerin listesini istemesini hakkında 1 yıl önce yaptığı konuşma üzerinden yeni dava açıldı!

Daha önce kendisi hakkında hukuksuz tutuklama kararı veren hakimlerin isimlerini vererek, yargı eliyle yapılan kanunsuzlukları ifşa eden Alparslan Hoca; 

"Susturmak istedikleri kimselere damgayı vuruyorlar hem de böyle büyük damgalar, büyük laflar, iftiralar.

Şimdi HSK, Osman Kavala’yı tutuklayan, tahliyeye itiraz edenler vs. kimler varsa, hangi hâkim, savcılar bu işin içindeyse hepsinin listesini istiyor.

Madem HSK bu işi başlattı, başka yerlerden talimat alan hakimlerin, savcıların listelerini toplamaya başladı, ben de ona bir isim vereyim:

HSK’ya beni tutuklayan ‘2. Sulh ceza hâkimi Çağrı Burak Türk’ adını veriyorum.
İlk tutuklanmamı isteyen ‘terör savcısı Çağlar Ertaş’ adını veriyorum.
4. Ağır ceza tahliye ettikten sonra, ikinci tutuklamayı yapan yan odadaki aynı derecedeki mahkeme olan ‘5. Ağır ceza hâkimi ve mahkeme başkanı Kadir Kuru’ adını veriyorum.
Hiçbir suçumuz olmadığı halde ‘Erzin’de ceza veren hâkim Hasan Erdem’ adını veriyorum. Kendileri suçumuz olmadığı halde ceza vererek zulmettiler." İfadelerini kullanmıştı.

Yaklaşık 2 yıl hukuksuzca tutuklu yargılanan Alparslan Hoca hakkında 11. Ağır Ceza Mahkemesinde "Terörle Mücadelede Çalışanları Hedef Gösterme" suçlamasıyla yeni dava açıldı.

İşte o konuşma;



0 Yorum

Yorum Yaz